این آنتیبیوتیک شما را از مرگ نجات میدهد!!!
تا به امروز محققان تلاشهای بسیاری را در جهت یافتن راهی برای مبارزه با باکتری های مقاوم انجام داده اند
درجستجوی آنتی بیوتیک جدید
بینی انسان فضا و مواد غذایی را برای غذا خوردن میکروب محدود کرده است، با این حال بیش از پنجاه گونه از باکتریها وجود دارند که میتوانند در این محل زندگی کنند. یکی از آنها استافیلوکوکوس اورئوس است،که به عنوان استاف شناخته شده است .در حدود سی درصد از تمام انسانها این باکتری را در بینی خود دارند. این باکتری میتواند منجر به عفونتهای جدی پوست، خون و قلب شود. در بیمارستان، میتواند به MRSA که بسیار سخت به درمان پاسخ میدهد تبدیل شود.
در حال حاضر، دانشمندان دریافتهاند که بینی انسان میتواند نه تنها استاف، بلکه علاوه بر آن، دشمن طبیعی آن را نیز در خود نگه دارد. از این رو دانشمندان موفق به کشف میکروبی در بینی انسان شدند که یک آنتی بیوتیک جدید، قوی و موثر را برای از بین بردن باکتری استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) تولید میکند. بنابر نتایج این آزمایش که در ژورنال علمی نیچر در سال2016 منتشر شد، دانشمندان موفق به کشف دارویی به نام لاگدونین (lugdunin) شدهاند که میتواند عفونتهای شدید را درمان کند. به گفته محققان دانشگاه توبینگن آلمان، بدن انسان منبع بسیار غنی برای تولید این نوع داروهای جدید است.
تا به امروز محققان تلاشهای بسیاری را در جهت یافتن راهی برای مبارزه با باکتری های مقاوم به درمان انجام داده اند . آنها حتی به جستجو در خاک و کف اقیانوس نیز پرداختهاند.اما در حال حاضر به این نتیجه رسیدهاند که میتوان راه حل مبارزه با این باکتریهای سمج را در بدن انسان ، مخصوصا چربیها و مواد لزج و چسبناک داخل بینی جستجو کرد. محققان دانشگاه توبینگن در حالی که مشغول تلاش در جهت یافتن راه حلی برای این مشکل دیرینه بودند، موفق به کشف یک باکتری جدید به نام Staphylococcus lugdunensis شدند. به نظر می رسد که این باکتری دارای خواص آنتی بیوتیکی قوی است که میتواند برای استافیلوکوکوس اورئوس سمی و کشنده باشد. بنابراین یک گزینه ایدهآل برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی است. محققان در حال تلاش برای پیدا کردن یک دارو جدید نبودند، اما به صورت اتفاقی موفق به یافتن همان چیزی شدند که سالها در پی آن بودند.
پس از بررسی مواد داخل بینی بیش از صد و هشتاد بیمار بستری در بیمارستان، محققان متوجه شدند که در کمتر از ده درصد این بیماران باکتری استافیلوکوکوس لاگدونسیس بوده و و یک سوم از کل نمونه دارای استافیلوکوکوس اورئوس بوده اند و میزان استافیلوکوکوس اورئوس در افرادی که هر دو این باکتری راحمل میکردند شش برابر کمتر از حالتی بوده که فقط استافیلوکوکوس اورئوس داشتهاند و این نشان میدهد که لاگدونسیس مانع رشد اورئوس شده است . محققان آلمانی با استفاده از گونههای مختلف باکتری اصلاح شده ژنتیکی لاگدونسیس به کشف گونهای جدید از این نوع antibiotic به نام لاگدونین دست یافتهاند. این دارو یک باکتریوسید تیازولیدینی شامل حلقه پپتیدی است و به عنوان یک ترکیب فعال زیستی غیر ریبوزومی سنتز شده که سبب مهار کلونیزه شدن S. Aureus در بینی می شود شناخته شده است.
پس از آزمایش این نوع دارو بر روی موشها، محققان دریافتند که این نوع دارو میتواند عفونتهای پوستی و همچنین عفونتهای موسوم به آنتروکوکی را درمان کند به گفته آنها، تولید این دارو و عرضه آن به بازار چند سال طول خواهد کشید. این در حالی است که نیاز به آنتی بیوتیکهای جدید با توجه به پیدایش عفونتهای جدید مقاوم در مقابل داروهای موجود و غیر قابل درمان بودن آنها، نیاز به این نوع دارو جدید را ضروری تر می کند.
پس از بررسی مواد داخل بینی بیش از صد و هشتاد بیمار بستری در بیمارستان، محققان متوجه شدند که در کمتر از ده درصد این بیماران باکتری استافیلوکوکوس لاگدونسیس بوده و و یک سوم از کل نمونه دارای استافیلوکوکوس اورئوس بوده اند و میزان استافیلوکوکوس اورئوس در افرادی که هر دو این باکتری راحمل میکردند شش برابر کمتر از حالتی بوده که فقط استافیلوکوکوس اورئوس داشتهاند و این نشان میدهد که لاگدونسیس مانع رشد اورئوس شده است .
محققان آلمانی با استفاده از گونههای مختلف باکتری اصلاح شده ژنتیکی لاگدونسیس به کشف گونهای جدید از این نوع antibiotic به نام لاگدونین دست یافتهاند. این دارو یک باکتریوسید تیازولیدینی شامل حلقه پپتیدی است و به عنوان یک ترکیب فعال زیستی غیر ریبوزومی سنتز شده که سبب مهار کلونیزه شدن S. Aureus در بینی می شود شناخته شده است.
دکتر آرزو عزیزی
داروساز