مجله جراحی زیبایی

چرا ایمپلنت لق میشود؟

اگر شما به‌تازگی جراحی ایمپلنت دندان را پشت سر گذاشته‌اید، به بیماری خاصی مبتلا هستید یا این که دچار یک حادثه شده‌اید که در طی آن به ایمپلنت شما ضربه‌ای وارد شده است، ممکن است احساس کنید که ایمپلنت در جایش محکم نیست و تکان می‌خورد. این تکان‌خوردن ممکن است هنگام جویدن غذا یا کشیدن زبان روی ایمپلنت احساس شود. در این موقعیت اولین چیزی که به ذهن شما می‌رسد این است که چرا ایمپلنت لق میشود؟

اگر چه دانستن علت لق شدن ایمپلنت اهمیت زیادی دارد، اما اقدام به‌موقع برای درمان لق شدن ایمپلنت و پیشگیری از آسیب‌های جدی‌تر کاری است که باید فوراً برای آن اقدام کنید. دکتر حمیدرضا افضلی یکی از برجسته ترین جراحان دندانپزشکی با سابقه 18 سال طبابت در این زمینه را دارد که می توانید برای مشاوره و دانستن علت لق شدن دندان به کلینیک ایشان مراجعه کنید.

علل لق شدن ایمپلنت دندان

اگر شما هم متعجب هستید که چرا ایمپلنتی که مدتی پیش داخل دهان شما قرار داده شده، لق شده، باید بدانید که این مورد معمولاً در اثر عدم جوش‌خوردن ایمپلنت و استخوان، رعایت‌نکردن بهداشت و عفونت لثه، ضربه خوردن ایمپلنت و تحلیل استخوان فک اتفاق میفتد.

شل شدن پیچ‌ها و اباتمنت

اباتمنت ایمپلنت بخش میانی ایمپلنت است که تاج را به کمک یک پیچ به فیکسچر یا پایه ایمپلنت متصل می‌کند. علت این که چرا ایمپلنت لق می‌شود در موارد بسیاری ناشی از شل‌شدن اباتمنت و پیچ ایمپلنت است. در این حالت اگر اباتمنت به‌موقع تعویض نشود می‌تواند به تاج دندان و پایه ایمپلنت آسیب برساند. حتی ممکن است نیاز باشد تاج و پایه ایملنت نیز تعویض شود که در نهایت باعث می‌شود هزینه بسیار بیشتری از آنچه که قبلاً برای کاشت دندان پرداخت کرده‌اید، بپردازید. قیمت کاشت دندان دکتر حمیدرضا افضلی با توجه به کیفیت بالا، تجربه و تخصص ایشان بسیار رقابتی و مناسب بوده و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و بهترین مواد، باعث می شود که شما بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید.

tooth implant

عدم جوش خوردن استخوانی مناسب

به فرایند جوش‌خوردن ایمپلنت به استخوان فک اسئواینتگریشن گفته می‌شود. بعد از جراحی ایمپلنت استخوان فک داخل سطح ناهموار ایمپلنت رشد می‌کند و آن را داخل استخوان فک ثابت می‌کند. اگر این فرایند به‌درستی انجام نشود می‌تواند باعث لق شدن ایمپلنت بشود. عدم جوش‌خوردن استخوانی مناسب ممکن است برای بیماران مبتلا به دیابت یا بیماری‌های قلب اتفاق بیفتد.

در این حالت، پایه ایمپلنت باید از استخوان فک خارج شود و بعد از طی مراحل درمانی مشخصی، با ایمپلنت جدید جایگزین شود.

عفونت یا پری ایمپلنتیت

تجمع پلاک‌ها و باکتری‌های داخل دهان در اطراف ایمپلنت و رعایت‌نکردن صحیح بهداشت دهان و دندان می‌تواند باعث نوعی عفونت و التهاب در ناحیه ایمپلنت شود که به آن پری ایمپلنتیت گفته می‌شود. این التهاب لثه و استخوان اطراف ایمپلنت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و منجر به لق شدن ایمپلنت دندان می‌شود.

فشار یا ضربه به ایمپلنت

واردشدن فشار یا برخورد ضربه به ایمپلنت می‌تواند باعث لق شدن ایمپلنت بشود. ممکن است با خود فکر کنید که ضربه چگونه می‌تواند باعث آسیب‌دیدن ایمپلنت بشود؟ در حقیقت فشارهایی مثل دندان‌قروچه یا برخورد ضربه شدید می‌تواند باعث آسیب‌دیدن تاج و اباتمنت ایمپلنت بشود. همچنین، ضربه می‌تواند به استخوان فک آسیب بزند و باعث شکستن یا ترک‌خوردن استخوان بشود یا در روند اسئواینتگریشن اختلالی ایجاد کند.

اگر بعد از یک حادثه احساس می‌کنید که ایمپلنت شما لق شده است باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید.

تحلیل استخوان فک

یکی از دلایل لق شدن ایمپلنت تحلیل استخوان فک است. پایه ایمپلنت درست مثل ریشه دندان داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و تثبیت می‌شود. درصورتی‌که استخوان فک به دلایلی مثل کهولت سن یا بیماری‌هایی مثل سرطان دچار تحلیل شود و تراکم خود را به‌مرور از دست بدهد، پایه ایمپلنت داخل استخوان فک شل می‌شود و هنگام غذاخوردن باعث احساس درد و ناراحتی می‌شود.

استعمال دخانیات

استعمال دخانیاتی مثل سیگار و قلیان نه‌تنها باعث کاهش خون‌رسانی به لثه می‌شود و با دندان‌ها و لثه آسیب می‌زند، بلکه سرعت بهبودی بعد از جراحی ایمپلنت را کمتر می‌کند و ممکن است در لق شدن ایمپلنت دندان مؤثر باشد.

علائم لق شدن ایمپلنت دندان

علائمی که در صورت لق شدن ایمپلنت دندان ممکن است تجربه کنید عبارت از:

  • احساس حرکت‌کردن و شل بودن ایملنت هنگام غذاخوردن یا کشیدن زبان روی ایمپلنت
  • تورم و التهاب لثه در اطراف ایمپلنت
  • خونریزی لثه اطراف ایمپلنت
  • قرمزشدن و تغییر رنگ لثه در اطراف ایمپلنت
  • بوی بد دهان به دلیل عفونت‌کردن محل ایمپلنت
  • درد هنگام جویدن غذا یا لمس ایمپلنت
  • تحلیل‌رفتن لثه

در صورت تجربه یک یا چند مورد از علائم گفته شده، شما باید فوراً به دندانپزشکی مراجعه کنید.

راه‌های پیشگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

برای پیشگیری از لق شد ایمپلنت دندان شما در قدم اول باید به یک دندانپزشک حاذق برای جراحی ایمپلنت مراجعه کنید. یک دندانپزشک ماهر و باتجربه شرایط استخوان فک شما را به‌خوبی بررسی می‌کند سپس بهترین برند ایمپلنت و سایز مناسب ایمپلنت را انتخاب کرده و با تکنیک‌‌های به‌روز آن را داخل استخوان فک قرار می‌دهد. مهارت و تجربه یک دندانپزشک حاذق می‌تواند موفقیت ایمپلنت را تضمین کند. دکتر حمیدرضا افضلی یکی از ماهرترین دندانپزشکان تهران است که شما می‌توانید با خیال راحت برای جراحی ایمپلنت به او مراجعه کنید.

بعد از جراحی ایمپلنت دندان، با رعایت مراقبت‌های لازم مثل رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم استعمال دخانیات و پرهیز از خوردن غذاهای ترد و سفت می‌توانید از لق شدن دندان پیشگیری کنید. در نهایت با مراجعه منظم به دندانپزشک و مراجعه سریع هنگام لق شدن ایمپلنت می‌توانید از آسیب‌های جدی‌تر پیشگیری کنید.

درمان لق شدن ایمپلنت دندان

درمان لق شدن ایمپلنت به علت این که چرا ایمپلنت لق میشود بستگی دارد. به طور مثال اگر لق شدن ایمپلنت ناشی از عدم جوش‌خوردن ایمپلنت با استخوان و تحلیل استخوان فک باشد، ممکن است نیاز باشد که یک جراحی انجام شود و ایمپلنت از استخوان فک خارج شود. سپس بعد از بهبودیافتن استخوان فک، یک ایمپلنت جدید داخل استخوان قرار داده می‌شود. قبل از کاشت مجدد ایمپلنت ممکن است اقداماتی مثل پیوند استخوان نیز انجام شود یا یک ایمپلنت دیگر با ابعاد مناسب‌تر برای جایگزین‌کردن آن انتخاب ‌شود.

اگر لق شدن ایمپلنت ناشی از شل‌شدن پیچ ایمپلنت باشد، با مراجعه به‌موقع به دندانپزشک، پزشک آن را سفت می‌کند و مشکل برطرف می‌شود. اما اگر شل‌شدن پیچ باعث شکستن اباتمنت، تاج یا حتی پایه ایمپلنت شده باشد، تمامی این اجزا باید تعویض شوند. در نهایت بعد از درمان، شما باید به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید تا از سالم‌بودن ایمپلنت و استخوان فک خود اطمینان حاصل کنید.

جمع بندی

لق شدن ایمپلنت دندان یکی از عوارض نادر جراحی ایمپلنت است. این که چرا ایمپلنت دندان لق می‌شود ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد؛ اما نکته‌ی مهم بعد از لق شدن آن، مراجعه به یک دندانپزشک حاذق و باتجربه برای درمان صحیح و به‌موقع است. درمان این عارضه ممکن است در سفت کردن پیچ ایمپلنت، تعویض اباتمنت و تاج یا مصرف داروی آنتی‌بیوتیک خلاصه شود یا نیاز به دو یا چند جراحی سرپایی داشته باشد.

همانطور که در این مقاله پرداخته شد، یکی از دندانپزشکان باتجربه و ماهری که می‌توانید برای درمان لق شدن ایمپلنت دندان در تهران به او مراجعه کنید، دکتر حمیدرضا افضلی است. دکتر افضلی با چندین سال سابقه در زمینه ایمپلنت دندان می‌تواند بهترین روش درمان را برای شما در نظر بگیرد.

به این پست امتیاز دهید

دکتر فارمو

دکتر فارمو مجموعه ای از متخصصان زیبایی و تندرستی، با سال ها تجربه‌ در زمینه های سلامت پوست و مو، رژیم درمانی، آرایشی و عمل‌های زیبایی است. ما به طور کامل با نیازهای مخاطبان خود آشنا هستیم و با به کارگیری علم روز، روش‌های مدرن و ابزارهای پیشرفته، به مراجعین خود کمک می‌کنیم تا بدنی سالم و ظاهری جذاب داشته باشند. هدف ما ایجاد آگاهی از طریق اطلاعات صحیح و بروز است تا ضمن فراهم آوردن تجربه‌ی مثبت و دلنشین، پرسش ها و چالش های شما را نیز رفع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا