شامپوهای مختلفی برای درمان شوره سر وجود دارند. از بهترین شامپوهای ضدشوره می توان به شامپو ضد شوره کلیر، شامپو هد اند شولدرز، سینره، سریتا و اویدرم اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با بهترین شامپو برای شوره سر ادامه مقاله را از دست ندهید تا بتوانید شامپوی مناسب موی خودتان را انتخاب کنید.
اگر شما به شوره سر مبتلا هستید و به دنبال بهترین شامپو ضد شوره می گردید، بد نیست کمی زمان برای خواندن این مقاله بگذارید. شوره سر یک بیماری شایع است که موجب پوسته پوسته شدن پوست سر می شود. اگرچه این بیماری مسری یا جدی نیست اما ظاهر فرد را در اجتماع تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند موجب خجالت کشیدن فرد شود. شوره سر اگر به صورت خفیف باشد میتوان با یک شامپو روزانه آن را درمان کرد و اگر در این مرحله شوره سر شما درمان نشود می توان از یک شامپوی دارویی کمک گرفت.
بهترین شامپو برای شوره سر ایرانی و خارجی
شامپوهای ضد شوره مختلفی در بازار وجود دارند که برخی ایرانی و برخی خارجی هستند. در تمام شامپوهای ضد شوره ترکیبات موثر در رفع شوره سر دیده می شوند. موادی مانند کتوکونازول، سلنیوم سولفید، اسید سالیسیلیک و روی در رفع چربی پوست سر و کاهش فعالیت قارچ موثر هستند. هر کدام از انواع شامپو ضد شوره حداقل یکی از مواد مذکور را دارند. علاوه بر این شامپوهای ضد شوره متناسب با نوع پوست سر و مو تولید و عرضه می شوند.
شامپوهای ضد شوره ایرانی
همه شما این سؤال را دارید که برای شوره سر چه شامپویی خوبه؟ از جمله انواع بهترین شامپو برای شوره سر ایرانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شامپو ضد شوره سینره
شامپو گیاهی ضد شوره سینره شامل ترکیباتی مانند پر سیاوش، آویشن و بید است که ضد باکتری و ضد قارچ محسوب می شوند. این شامپو حاوی مواد شیمیایی خاصی است که به عنوان مهارکنندههای رشد قارچهایی که شوره سر را ایجاد میکنند، عمل میکنند.
شامپو ضد شوره سریتا
شامپوهای ضد شوره سریتا در دو نوع آبی رنگ برای شوره های کم و متوسط و قرمز رنگ برای شوره های شدید عرضه می شود. این شامپو، حاوی ماده موثرهی “سالیسیلیک اسید” است که به عنوان یک مهارکنندهی رشد باکتریها و قارچهای مختلف موثر است. همچنین، شامپوهای ضد شوره این برند ممکن است دارای مواد ترکیبی دیگری مانند پیریتیون زینک، کتوکنازول و کلوتریمازول باشند که به درمان شوره سر کمک میکنند.
شامپو ضد شوره اویدرم
شامپوهای ضد شوره اویدرم مخصوص شوره سر شدید است. ترکیبات دارویی گیاهی مانند روغن درخت چای، کالاندولا، گزنه، آویشن، آلوئه ورا به همراه ترکیبات شیمیایی در شامپو وجود دارد که به رفع شوره سر کمک می کند. ماده موثرهی اصلی این شامپو کلیمبازول است که تأثیر مستقیم روی شوره های سر دارد.
شامپوهای ضد شوره خارجی
انواع شامپوهای خارجی ضد شوره در بازار عرضه می شوند که کیفیت مطلوبی دارند. بهترین شامپو ضد شوره خارجی که در بازار در دسترس است شامل:
شامپو ضد شوره کلیر (Clear)
شامپوهای ضد شوره کلیر با بسته بندی آبی رنگ است. شامپو دارای خصوصیات ضد شوره، تقویت کننده و ضد ریزش مو است و مورد توجه افراد زیادی قرار دارد. شامپو کلیر شامل موادی مانند پیروکتون آمین، سالیسیلیک اسید و روغن چای است. این مواد به صورت ترکیبی باعث کاهش تولید سلولهای پوستی میشوند و شوره را کنترل میکنند. همچنین، این مواد با تسکین التهابات پوستی و کاهش خارش، باعث بهبود وضعیت پوست سر میشوند.
شامپو ضد شوره هد اند شولدرز (Head And Shoulders)
نوع دیگر شامپو خارجی ضد شوره شامپو هد اند شولدرز است. شامپو مناسب برای آقایان و خانم ها بوده و ساخت کشور فرانسه است. شامپو ضد شوره هد اند شولدرز یکی از محصولات معروف در بازار است که برای جلوگیری و درمان شوره سر و خارش سر مورد استفاده قرار میگیرد. این شامپو حاوی فرمولاسیونهای خاصی است که کمک به تسکین خارش و کاهش تولید شوره سر میکند.
شامپو ضد شوره درما سیف (Dermasafe)
شامپو ضد شوره خارجی درما سیف دیگر شامپو خارجی است که مخصوص موهای چرب و شوره دار است و موجب کاهش التهاب و شوره می شود. شامپو درما سیف یکی از محصولات موثر برای درمان شوره سر و خارش سر است، اما همانند دیگر شامپوهای ضد شوره، بهتر است قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین راه حل برای شما تعیین شود.
چطور بهترین شامپو برای شوره سر برای موهای خودم انتخاب کنم؟
برای انتخاب بهترین شامپو ضد شوره باید بدانید که شامپو های رفع کننده شوره سر بر اساس دارویی که در آن ها وجود دارد طبقه بندی می شوند. شما میتوانید با کمک گرفتن از داروخانه و یا مشورت با متخصصین مربوطه، یکی از انواع شامپوهای زیر را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید:
1- شامپو های حاوی روی پیریتیون که با دارا بودن قابلیت ضد باکتری و ضد قارچی و همچنین جلوگیری از تکثیر بیش از حد سلولهای اپیتلیال، در بهبود شوره سر کاربرد دارند. هر 2 الی 3 روز یکبار به مدت 3-4 دقیقه این شامپو روی سرتان باقی بماند و سپس به خوبی شستشو نمایید.
2- شامپو های مبتنی بر کول تار (قطران ذغال سنگ) که می توانند روزانه مصرف شوند این ترکیب، سلول های پوستی که روی پوست سر شما می میرند و پوسته پوسته می شوند را برطرف می کند. اگر موهای روشن دارید، این نوع شامپو ممکن است باعث تغییر رنگ مو های شما شود. همچنین می تواند پوست سر را نسبت به نور خورشید حساس تر کند همچنین این ترکیب چربی کف سر را متعادل کرده و مو را لطیف و نرم می کند.
3- شامپو های حاوی سالیسیلیک اسید برای درمان موضعی عفونت های قارچی در پوست به خصوص تینهآ یا آکنه ولگاریس، مشکلات هیپرکراتوتیک در پوست، شوره موی سر و التهابات سبورهای در پوست سر و همچنین برای درمان پسوریازیس کاربرد دارد. ماده ی سالیسیلیک اسید از طریق حل کردن مایع میان سلولی، پوسته های مرده را از هم جدا می کند و عمل پوسته ریزی را تسریع می بخشد و در نتیجه سست شدن لایه مرده تجمع یافته در کف سر، بیماری شوره سر سریع تر بهبود می یابد.
این قابلیت دارو می تواند باعث یک تاثیر ضد قارچی نیز شود چون خاصیت حلال بودن آن بر سلول های قارچی نیز اثر می کند و رشد آن ها را تضعیف می کند. این دارو با از هم پاشیدن اتصال بین سلول های پوستی مرده، لایه برداری از کف سر را تسریع می بخشد. سالیسیلیک اسید با اثر ضد عفونی کننده هر چند خفیف برای مصرف در بارداری و برای کودکان زیر ۵ سال توصیه نمی شود. اختلالات پوستی مانند درماتیت سبورئیک با این شامپو ها تسکین می یابند.
4- شامپو های سولفید سلنیوم خارش، سوزش، پوسته پوسته شدن و قرمزی در پوست کف سر را بهبود می بخشد همچنین این دارو جهت درمان بیماری پوست سر تینه آ کاپیتیس و بیماری پوست بدن تينه آ ورسيكالر که هر دو بر اثر عفونت های قارچی ایجاد می شوند، استفاده می شود. این ماده ضد قارچی دارای خواص تغییر دهندگی رنگ مو و پوست سر است لذا پس از استفاده از آن به خوبی موهایتان را آب کشی کنید.
5- شامپوهای کتوکونازول (Nizoral AD) این شامپو برای از بین بردن قارچ های ایجاد کننده شوره که در پوست سر شما زندگی می کنند، در نظر گرفته شده است. برای خرید این شامپو از داروخانه نیاز به نسخه پزشک ندارید و فروش آن آزاد است. شامپوهای كتوكونازول براي درمان عفونت هاي قارچي پوست طراحي شدهاند و برای مشکلاتی مانند شوره سر، خارش، پسوریازیس و… مصرف دارند.
شامپو ضد شوره زنانه با مردانه متفاوت است؟
تفاوت هایی بین شامپو ضد شوره زنانه و مردانه وجود دارد.اما به طور کلی تفاوت های بزرگی به چشم نمی خورد.
دلایل بروز شوره سر
شوره سر دلایل متفاوتی دارد. لایه بیرونی پوست سر به طور مداوم در حال بازسازی و ترمیم است لذا جدا شدن لایه های پوست امری عادی است. رشد نوعی قارچ بر روی پوست سر منجر به تشدید لایه لایه شدن سلول های مرده پوست می شود. البته در این میان چربی پوست سر موجب تشدید شوره نیز می شود. درمان های مختلفی برای شوره سر وجود دارد که شامپو ضد شوره یکی از آنها خواهد بود. قبل از معرفی انواع شامپو ضد شوره به بررسی دلایل بروز شوره سر خواهیم پرداخت.
شوره سر در میان زنان و مردان بروز می کند ولی در مردان شایع تر است. از جمله دلایل بروز شوره سر هورمون های مردانه، غده های بزرگ چربی در زیر پوست سر که در مردان بیشتر از زنان است، خشکی پوست، عدم شستشوی منظم موها، استرس و تغذیه نامناسب است.
علاوه بر موارد فوق هوای سرد و خشک و استفاده از مواد آرایشی و حالت دهنده مو مانند اسپری، ژل، چسب و روغن مو در تشدید بروز شوره سر تاثیر دارد. مواد غذایی که حاوی ویتامین های A، E و گروه ویتامین های B هستند در تغذیه و خونرسانی مناسب به پوست سر و مو نقش مهمی داشته و به رفع شوره سر کمک می کنند.
یکی از روشهای مفید و موثر در رفع شوره شر استفاده از شامپو ضد شوره است. بهترین شامپوهای ضد شوره دارای ترکیباتی شامل روی، سلنیوم، سولفاید و نظیر آن است که موجب کاهش چربی پوست سر و رفع قارچ روی پوست سر می شود. استفاده روزانه از شامپوهای ضد شوره به کاهش شوره سر و رفع کامل آن می گردد. در ادامه انواع بهترین شامپو ضد شوره داخلی و خارجی را معرفی می کنیم. اما قبل از آن دوباره مروری بر مهمترین عوامل بروز شوره سر خواهیم داشت، این عوامل در زیر ذکر شدند.
- حساسیت پوست و تحریک پذیر شدن سر
- زیاد شدن چربی روی پوست بر اثر بیماری های هورمون
- عدم رسیدگی به نظافت فردی
4. اگر در زمان استحمام به اندازه کافی شامپو نمی زنید باید منتظر به وجود آمدن شوره روی سر خود باشید زیرا انباشته شدن چربی و سلول های مرده روی پوست سر محیطی مستعد برای رشد قارچ ها و میکروب ها را به وجود می آورد پس زمانی که به حمام می روید به اندازه کافی شامپو بزنید و کف سر خود را با نوک انگشتان ماساژ دهید و عمل شست و شو را تا زمانی که چربی سر کاملا برطرف شود تکرار کنید.
به عنوان نمونه نوعی قارچ مخمر به نام malassezia میتواند از عوامل بروز شوره مو باشد. این قارچ از چربی های موجود در غدد پوستی بیشتر بزرگسالان تغذیه می کند پس شست و شوی مکرر بدن به ویژه کف سر اهمیت دارد.
5. در حالی که شوره سر اغلب در پوست و موی چرب ظاهر می شود، گاهی اگر پوست فرد خیلی خشک باشد نیز مستعد به پوسته پوسته شدن و گرفتن شوره سر می شود در اینجاست که انتخاب بهترین شامپو ضد شوره اهمیت می یابد.
6. گاهی حساسیت به محصولات مراقبت از مو یا سایر مواد آرایشی بهداشتی که برای مو یا پوست سر استفاده می شود می تواند موجب بروز شوره سر گردد.
7. سایر بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزمای پوست سر نیز می توانند باعث بروز بیماری شوره سر گردند.
8. سن یکی از عوامل موثر در بروز این بیماری است زیرا پس از دوره بلوغ تعریق و فعالیت غدد چربی افزایش می یابد. شوره سر معمولاً در بزرگسالی شروع می شود و تا دوره ی میانسالی رایج است. البته نه اینکه فرد مسن تر به شوره سر مبتلا نخواهد شد برای برخی از افراد، مشکل می تواند برای همه ی عمر باشد حتی برخی نوزادان نیز به شوره سر مبتلا می شوند.
9. جنسیت یکی از عوامل موثر در بروز این بیماری است و بیشتر مردان مبتلا به شوره سر هستند، برخی پزشکان هورمون های مردانه علت این زمینه دانسته اند و باز هم در اینجاست که انتخاب بهترین شامپو ضد شوره اهمیت می یابد.
10. بیماری هایی همانند بیماری پارکینسون و سایر بیماری هایی که بر سیستم عصبی اثر گذارند می توانند ابتلا به شوره سر را افزایش دهند. به همین ترتیب ابتلا به HIV یا سیستم ایمنی ضعیف نیز از عوامل مستعد کردن فرد برای گرفتن شوره سر است.
برای درمان شوره سر چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در بیشتر موارد بیماری شوره سر به مراقبت و نسخه های پزشکی بی نیاز است. اگر وضعیت شما با استفاده منظم از شامپوی ضد شوره ای که بدون نسخه پزشک خریداری کرده اید بهبود نیافت، به پزشک متخصص در زمینه پوستی (متخصص پوست) مراجعه کنید.
چنانچه عادات روزمره ی خود را عوض کردید و به افزایش نظافت شخصیتان همت گماردید و در کنار شست و شوی مرتب کف سر و مو از درمان های خانگی نتیجه نگرفتید. متخصصین پوست می توانند تنها با نگاهی به پوست سر ، شوره و علت آن را تشخیص دهند. اگر تا قبل مراجعه به پزشک از دارویی استفاده کرده اید، آن ها را به پزشک یادآوری کنید تا او بتواند تشخیص دهد که آیا این مواد باعث ایجاد شوره سر شما شده اند یا نه؟!
بیشتر بدانید!
چطور از شامپو ضد شوره استفاده کنم؟
دستورالعمل ها و بروشور موجود در هر جعبه ی شامپو را مطالعه و دنبال کنید مثلا اینکه هر محصول باید تا چند دقیقه روی سر باقی بماند، در حالی که برخی محصولات باید سریع شستشو داده شوند یا اینکه مثلا در ابتدا باید از یک شامپو دارویی یک تا سه بار در هفته برای درمان شوره سر استفاده کرد سپس برای جلوگیری از ابتلای مجدد به شوره سر، یک بار در هفته یا کمتر از آن تکرار کرد.
تفاوت شامپو های ضد شوره برای موهای خشک و چرب در چیست؟
از آنجا که خشکی پوست نیز می تواند باعث بروز شوره سر شود برای انتخاب بهترین شامپو ضد شوره باید بدانید شامپو هایی که حاوی نرم کننده هستند و می توانند رطوبت پوست سر را حفظ کنند برای پوست خشک بهتر هستند.
اگر پس از استفاده از شامپو مشکل شوره موهایم حل نشد چه کنم؟
اگر پس از مدتی حس می کنید شامپو ضد شوره شما اثر خود را از دست می دهد و به دنبال بهترین شامپو ضد شوره می گردید باید بدانید پس از مصرف طولانی مدت یک نوع شامپو ضد شوره، بیماری شما نسبت به آن دارو مقاوم می گردد پس بهتر است شامپوی خود را عوض کنید و تا برطرف شدن کامل بیماری به تناوب از شامپو های مختلف و مناسب برای نوع پوست و مویتان استفاده کنید.
گر چندین هفته از یک شامپو دارویی استفاده کرده اید و هنوز هم شوره سر دارید، با پزشک معالجتان یا یک متخصص پوست دیگر صحبت کنید. ممکن است شما به یک شامپو با قدرت اثرگذاری بیشتر از نسخه قبلی یا لوسیون استروئیدی احتیاج داشته باشید.
خلاصه، بهترین شامپو ضد شوره
در این مقاله از دکتر فارمو به معرفی بهترین شامپو ضد شوره سر پرداختیم و دلایل بروز شوره سر را بیان کردیم. استفاده از شامپوهای ضد شوره یکی از راه های از بین بردن شوره است. شناخت جنس مو در از بین بردن شوره تأثیر زیادی دارد و در اولین مرحله باید بدانید که دارای موهای چرب هستید یا موهای خشک؟ و سپس شامپویی که مناسب با موی شماست را انتخاب کنید. اگر از شامپوهای ضدشوره استفاده کرده اید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین برای درمان شوره سر بدون مراجعه به پزشک، مقاله درمان شوره سر با روش های موثر خانگی را در دکتر فارمو مطالعه کنید.
توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!
من شامپو زینک پلاس اسادرم استفاده کردم خیلی خوب بود
ممنون از نظرتون
سلام وقت بخیر، من موهام چرب نیس، موهام خشکه و هر روز یا نهایت یک روز در میون ، یا خیلی دیر برم حموم دو روز درمیون ، حمام میکنم و موهامو خوب میشورم شاید چندین بار ، شامپوهای مختلفی هم استفاده میکنم اما شوره سرم خوب نمیشه، کف سرم پوسته پوسته شده
چه پیشنهادی برای رفع مشکل دارید؟
آنا عزیز
شوره سر دلایل مختلفی داره و بعد از مشخص شدن دلیل آن می توان راهکار درمانی ارایه کرد.
به همین دلیل پینشهاد ما اینه برای بررسی بیشتر به دکتر متخصص پوست مراجعه کنین.
سلام و عرض ارادت
جناب دکتر،من ۲ سوال از محضرتون دارم…
۱- مصرف دائمی شامپو ضد شوره سر ( حتی زمانی که شوره سر وجود ندارد)، اشکالی دارد؟
۲- عوارض استفاده از شامپو مخصوص موی خانمها، بر روی موی آقایان چیست؟
علی عزیز
معمولا حداکثر ۲ بار در هفته میتوانید از شامپو ضد شوره استفاده کنید(البته در هنگام درمان شوره ممکن است با توجه به نوع محصول میزان استفاده متغیر باشد) استفادهی بیمورد و زیادی خودش باعث خشکی پوست سر و افزایش شوره میشود.
معمولا صرفا رایحهی شامپو بانوان با آقایان تفاوت میکند اما باز هم با توجه به محصول و ترکیباتش باید مقایسه و بررسی را انجام دهید.
سلام من پوستم چرب هست ولی بعد استحمام خیلی خشک میشه تا چند ساعت .واینکه کف سرم جوش و خارش دارم شامپو خیلی عوض کردم الان پانتن میزنم شوره ام رفع شده ولی تاچند ساعت خشکه بعد دوباره چرب میشه این طبیعیه ایا؟
رسول عزیز
برای رفع خشکی استحمام بعد از حمام می تونین از روغن های بدن مخصوص استحمام استفاده کنین.
برای بررسی بیشتر وضعیت پوست سر خود توصیه می کنیم به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنین.
سلام من از چند نمونه شامپو شوره استفاده کردم ولی هیچ کدام جواب نداد