مجله جراحی زیبایی

همه چیز در مورد عمل جراحی بینی (رینوپلاستی) + مزایا و معایب

آشنایی با انواع عمل جراحی بینی

جراحی بینی یکی از رایج ترین و متداول ترین اعمال زیبایی در ایران و دنیا می باشد. انجام این عمل نه تنها نیازمند به علم پزشکی می باشد بلکه پزشک باید از علوم نقاشی، مجسمه سازی، آناتومی و فیزیولوژی نیز بهره مند باشد.
در ابتدای امر، این جراحی نیز همانند بسیاری از پیشرفت های علمی و پزشکی با مخالفت برخی افراد متعصب روبرو شد. آنها این عمل را خلاف دین و مذهب و اعتقادات خود می دانستند. اما پس از اینکه از آثار مثبت آن بر زیبایی و اعتماد بنفس فرد مطلع شدند، دست از مخالفت بر داشتند.

جراحی بینی در هزاران سال پیش

انسان ها در تمام اعصار تاریخ به دنبال زیبایی و جلب توجه بوده اند و خواهند بود. جراحی بینی از هزاران سال پیش به روش های ابتدایی و با کمترین امکانات انجام می گرفت. مسئله توجه به زیبایی گرچه بیشتر در بین خانم ها رواج دارد اما امروزه آقایان نیز مشتاق به عمل های زیبایی و تناسب اعضای چهره هستند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر فارمو به طور کامل عمل Rhinoplasty را بررسی میکنیم.

همه چیز درباره عمل زیبایی بینی (Rhinoplasty)

در بین اعمال زیبایی، جراحی بینی رایج ترین نوع آن است. مردان و زنان در سراسر دنیا و ایران با انجام این عمل نه تنها باعث اصلاح فرم بینی و تناسب بین اعضای صورت خود می شوند، بلکه بر اعتماد بنفس و سطح روابط اجتماعی آنها نیز تاثیر چشمگیری می گذارد. سؤالات زیادی وجود دارد که افراد در مورد عمل بینی میپرسند و اصلی ترین آنها این است که برای جراحی بینی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

همه چیز درباره عمل زیبایی بینی (Rhinoplasty)

در حالت کلی جراحی زیبایی با هدف برطرف کردن نواقص ظاهری بینی انجام می گیرد. افرادی که به جراح زیبایی مراجعه می کنند، درخواست های متفاوتی دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • باریک کردن استخوان بینی
  • تنگ یا گشاد کردن سوراخ های بینی
  • اصلاح و صاف کردن انحنای بینی
  • اصلاح فرم نوک بینی
  • تغییر زاویه بین بینی و لب بالایی

فیلم عمل زیبایی بینی

فیلم های متفاوتی از جراحی بینی در فضای مجازی منتشر شده است. برای مشاهده آنها کافی است عبارت مورد نظر را جستجو نمایید. نمونه ای از فیلم عمل بینی در زیر قرار دارد.

سن جراحی زیبایی بینی

به دلیل اینکه رشد بینی تا سنین بالاتر امکان پذیر است، انجام جراحی بینی در نوجوانی به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که با رشد بافت گوشتی بینی، فرم اصلاح شده مجددا تغییر می کند و ظاهر اولیه را نخواهد داشت. این رشد در دختران تا 15 سال و در پسران تا 17 سال ادامه پیدا می کند.

در نتیجه اگر نوجوانان به دنبال جراحی بینی خود هستند، باید تا سن 16 و 18 سالگی صبر کنند. در اینصورت نتیجه عمل تا سالیان سال ثابت خواهد ماند. ناگفته نماند سن قانونی برای جراحی زیبایی بینی 18 سال می باشد و اگر فردی کمتر از سن قانونی اقدام به عمل نمایند باید رضایت ولی و قیم خود (پدر) را داشته باشد.

از طرف دیگر پزشکان توصیه می کنند در سنین بالا که پوست حالت الاستیک خود را از دست می دهد، اقدام به جراحی بینی نکنند. گرچه محدودیت سنی برای این عمل وجود ندارد اما برای کاهش عوارض بیهوشی، داروها، عفونت و رسیدن به نتیجه مطلوب بهتر است در سنین بالا جراحی زیبایی بینی انجام نشود.

جراحی به روش بسته

در قرن 19 پزشکی به نام جان اورلاندو (Jon Orlando Roe) جراحی بینی به روش بسته را به صورت مدرن و امروزی تر انجام داد. او بعد ها به دلیل اینکه اولین جراحی زیبایی بینی را انجام داده بود به پدر عمل زیبایی بینی شهرت گرفت. در حالت کلی دو روش بسته و باز برای جراحی بینی در جهان وجود دارد. بسیاری از جراحان از روش بسته برای جراحی استفاده می کنند. مراجعه کنندگان نیز تمایل زیادی برای انجام عمل بینی به روش بسته دارند. شاید برایتان سوال پیش آمده که دلیل این اتفاق چیست؟

در جراحی بینی به روش بسته تمامی برش ها و زخم ها داخلی و یا پنهان هستند. در نتیجه در بیرون از بینی هیچ گونه برش و بخیه ای مشاهده نمی شود. با این حال جراح هنوز هم به راحتی می تواند به تمام قسمت های بینی دسترسی داشته باشد و تغییرات مورد نظر را اعمال نماید.

جراحی به روش بسته

در جراحی بینی به روش باز، برش کوچکی در قسمت غضروف بین دو بینی ایجاد می شود. این برش به پزشک این امکان را می دهد که دسترسی بهتر و بیشتری به استخوان ها و غضروف های بینی داشته باشد. این برش بسیار کوچک و ناچیز می باشد و پس از بهبود زخم، اثر کوچکی بر جای میگذارد. این روش جراحی به همین دلیل که جای زخم ناچیز و کم پیدایی به جا می گذارد کمتر مورد توجه مراجعه کنندگان قرار می گیرد.

انتخاب روش جراحی بر اساس تشخیص پزشک صورت می گیرد. در صورتی که بینی مراجعه کننده نیاز به تغییرات زیادی داشته باشد روش جراحی بینی باز استفاده می شود.

آیا جراحی همزمان پلک و بینی امکان پذیر است؟

مراقبت های بعد از عمل بینی Rhinoplasty

روزهای ابتدایی پس از جراحی بینی، روزهای مهم و حیاتی برای حفظ تغییرات ایجاد شده در بافت بینی می باشند. به همین دلیل پزشک تکه های گاز استریل را درون حفره های بینی فرو می کند تا فرم و شکل بینی را ثابت نگه دارد. بنابراین کمی صبور باشید و تحمل کنید تا پزشک پس از چند روز، گاز استریل‌ها خارج کند.

جراحی بینی به چند هفته زمان و استراحت نیاز دارد تا بهبودی کامل حاصل شود. در طول این مدت فرد عمل شده باید یک سری مراقبت ها را انجام دهد. این مراقبت ها به طور خلاصه در موارد زیر خلاصه می شود:

  1. به طور مرتب از کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
  2. از استحمام و شستن صورت تا زمانی که پانسمان بینی دارید، خودداری کنید.
  3. به طور مداوم از کمپرس سرد بر روی بینی، پیشانی و گونه ها انجام دهند.
  4. از غذاهای مقوی حاوی فیبر مصرف نمایند.
  5. غذاهای نرم که نیاز به جویدن زیادی ندارند را مصرف کنند.
  6. مصرف سدیم را کاهش دهید تا باعث افزایش ورم بینی نشود.
  7. به هنگام خواب سر را بالا بگیرند.
  8. لباس دکمه دار و یقه باز بپوشند تا لباس تماسی با بینی نداشته باشد.
  9. طبق توصیه پزشک پانسمان ها و گاز استریل ها را تعویض نمایید.
  10. تا اطلاع ثانوی از انجام ورزش های سنگین دوری کنید.
  11. به مدت 4 هفته از عینک طبی یا آفتابی استفاده نکنند.
  12. افراد سیگاری حداقل دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل بینی، از استعمال دخانیات خودداری کنند.

عمل بینی گوشتی

بافت گوشتی در بینی های گوشتی بیشتر از بینی های استخوانی است. به همین دلیل جراحی بینی های گوشتی کمی حساس تر و دشوار تر از بینی های استخوانی می باشد. چرا که در صورت عدم تخصص و مهارت کافی، ممکن است بافت بینی گوشتی پس از عمل دوباره رشد کند و فرم بینی را تغییر دهد.

قبل و بعد عمل بینی گوشتی
قبل و بعد عمل بینی گوشتی

بینی گوشتی دارای مشخصه های زیر می باشد:

  • پوست این نوع بینی کلفت تر از سایر بینی ها می باشد اما غضروف نازکی دارند.
  • منافذ چربی زیادی بر روی پوست بینی گوشتی وجود دارد.
  • نوک این نوع بینی اغلب دارای افتادگی می باشد و حالت گردی دارد.
  • بینی گوشتی پهن تر از بینی استخوانی می باشد.
عمل بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی علاوه بر اصلاح فرم ظاهری بینی سبب رفع افتادگی نوک بینی، تقویت و استحکام غضروف بینی نیز می شود. عوارض و مراقبت های جراحی بینی گوشتی مشابه بینی استخوانی می باشد.

قبل و بعد از جراحی عمل بینی گوشتی
قبل و بعد از جراحی عمل بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی

عمل بینی عروسکی

در این روش جراح به طور کامل بینی را میتراشد و فرم آن را به حالتی ظریف در می آورد. به همین دلیل شناسایی کسانی که بینیشان را به صورت عروسکی عمل کرده اند کار سختی نیست

عمل بینی عروسکی
عمل بینی عروسکی

 

عمل بینی عروسکی ناموفق

عمل بینی استخوانی

در این عمل ایرادات بینی از قبیل داشتن قوز یا بد فرمی بینی یا برجستگی استخوان ها جراحی می شود. در ادامه تصاویر قبل و بعد از عمل بینی استخوانی را مشاهده می کنید.

عمل بینی استخوانی
عمل بینی استخوانی
قبل و بعد از عمل زیبایی بینی استخوانی
قبل و بعد از عمل بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی
عمل بینی استخوانی موفق
عمل بینی استخوانی موفق

عمل بینی طبیعی

این عمل برای برطرف کردن ایرادات جزئی بینی افراد انجام میشود. در عمل طبیعی بینی خبری از قوس زیاد یا بالابردن نوک بینی نیست. و اگر هم باشد به مقدار خیلی کم در صورت نیاز می باشد.

بهترین عمل طبیعی بینی
بهترین عمل طبیعی بینی

عوارض جراحی بینی

عمل جراحی بینی نیز مانند سایر اعمال زیبایی و درمانی، عوارض جانبی موقتی خواهد دارد. این عوارض شامل کبودی، ورم، درد و ناراحتی در محل عمل، احساس تهوع، ترشح بیش از حد مایع مخاطی، خونریزی بینی و تغییرات موقت در تُن صدا می باشند.

عوارض جراحی بینی

  • کبودی: کبودی های ایجاد شده در اطراف چشم معمولا تا 10 روز پس از انجام عمل از بین می روند.
  • درد و ناراحتی: درد پس از عمل بینی کاملا طبیعی است که با مصرف مسکن های تجویز شده کاهش پیدا می کند.
  • حالت تهوع: برخی از نشانه های عوارض داروی بیهوشی داشتن حالت تهوع، تغییر در تُن صدا و ترشح بیش از اندازه مایع مخاطی می باشد. که به مرور زمان برطرف می گردد.

این عوارض در صورتی که به پزشک حاذق و با تجربه ای مراجعه کرده باشید، گذرا بوده و بلند مدت نخواهد بود. اما اگر نزد افراد ناوارد بروید، عوارض عمل بینی دائمی خواهد بود و بینی شما فرم زیبایی نخواهد گرفت.

هزینه عمل بینی چقدر است؟

پارامترهای زیادی برای تعیین هزینه جراحی بینی وجود دارد و نمی توان محدوده خاصی برای آن تعیین کرد. باید این را نیز در نظر داشت که عمل های زیبایی تحت پوشش بیمه نمی باشد. در نتیجه تمامی هزینه های عمل بر عهده خود بیمار می باشد. عوامل تاثیر گذار بر هزینه تمام شده جراحی زیبایی بینی را می توان به موارد زیر تقسیم بندی کرد:

  • تجربه پزشک جراح:

دستمزد پزشکان با تجربه و متخصص به مراتب بیشتر از پزشکان معمولی می باشد. طبیعی است که خروجی کار جراحان با تجربه قابل مقایسه با سایر جراحان نیست. بیماران نیز بر اساس میزان بودجه خود پزشک مورد نظر خود را انتخاب می کنند.

  • تجهیزات و امکانات جراحی:

برخی از پزشکان، امکانات عمل جراحی بینی را در مطب خود دارند. در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، جراحی باید در بیمارستان انجام گیرد. همین امر بر هزینه های عمل می افزاید. هر چه امکانات و دستگاه های موجود در بیمارستان به روز تر و پیشرفته تر باشد، میزان هزینه جراحی زیبایی بینی نیز افزایش پیدا می کند.

  • مکان جغرافیایی:

هزینه عمل جراحی بینی نیز مانند بسیاری از خدمات در نقاط مختلف کشور، متفاوت است.

  • متخصص بیهوشی:

عمل بینی باید تحت بیهوشی کامل صورت گیرد. به همین دلیل هزینه متخصص بیهوشی نیز بر روی فاکتور اضافه می شود. متخصصان بیهوشی بر اساس تجربه، سابقه و میزان معروفیت خود دستمزد های متفاوتی دریافت می کنند.

  • هزینه های جانبی جراحی:

پس از جراحی بینی، پزشک داروهای خاصی برای بیمار تجویز می کند. این دارو ها و مسکن ها باید تا مدتی پس از عمل بینی مصرف شوند. تهیه دارو، پماد، پانسمان و گاز استریل نیز باید در برآورد هزینه عمل بینی لحاظ گردد.

توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!

4.5/5 - (8 امتیاز)

دکتر فارمو

دکتر فارمو مجموعه ای از متخصصان زیبایی و تندرستی، با سال ها تجربه‌ در زمینه های سلامت پوست و مو، رژیم درمانی، آرایشی و عمل‌های زیبایی است. ما به طور کامل با نیازهای مخاطبان خود آشنا هستیم و با به کارگیری علم روز، روش‌های مدرن و ابزارهای پیشرفته، به مراجعین خود کمک می‌کنیم تا بدنی سالم و ظاهری جذاب داشته باشند. هدف ما ایجاد آگاهی از طریق اطلاعات صحیح و بروز است تا ضمن فراهم آوردن تجربه‌ی مثبت و دلنشین، پرسش ها و چالش های شما را نیز رفع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا