لیفت صورت چیست و چگونه انجام می شود؟ (مزایا و معایب لیفتینگ)
بررسی مزایا و معایب لیفتینگ یا کشیدن پوست صورت
اگر این روزها به کلینیکهای زیبایی سری زده باشید، احتمالا با انواع و اقسام خدمات زیبایی، از جمله لیفت صورت و جراحی های وابسته، آشنا هستید.
در دهه های اخیر دنیای پزشکی در زمینه خدمات زیبایی پیشرفت قابل توجهی را شاهد بوده است و حالا تقریبا داشتن صورتی بدون چین و چروک در سنین بالا دیگر تنها یک آرزو نیست.
لیفت صورت و جراحی بخش های زیرین گردن، یکی از جدید ترین و در عین حال موثر ترین روش ها برای از بین بردن چین و چروک صورت محسوب می شود.
با این حال، این روش عاری از خطر نیست و تنها افرادی با شرایطی خاص می توانند از مزایای آن بهره مند شوند. ما در این مقاله از سایت دکتر فارمو به توضیح چیستی لیفت صورت و همچنین مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.
لیفت صورت چیست؟
پوست ما انسانها به مرور زمان و با افزایش سن خاصیت ارتجاعی و همچنین سفتی خود را از دست می دهد. از سویی دیگر، عوامل مختلفی از جمله وراثت، نور خورشید، شرایط زندگی، استرس و حتی گرانش زمین، می توانند بر روی ظاهر پوست ما تاثیر بگذارند.
در نتیجه ما به مرور زمان، شاهد عمیق تر شدن چین و چروک های پوستمان خواهیم بود و به نظر می رسد، هیچ راهی برای بازگرداندن زیبایی و شادابی جوانی آن نیست. متخصصان زیبایی و پزشکان اما نظر دیگری دارند. لیفت صورت به عنوان یکی از راه حل های تاثیرگذار در جوانسازی پوست شناخته می شود و می تواند به از بین بردن چین و چروک صورت کمک کند. در برخی مواقع پوست کنار صورت شما دچار افتادگی شده که باید لیفت شقیقه انجام دهید.
لیفت صورت به روش های مختلفی انجام می شود و انتخاب بهترین روش، به شرایط بیمار بستگی دارد. تزریق ژل، تزریق بوتاکس، کشیدن پوست صورت با کمک نخ، هایفوتراپی، اندولیفت و کربوکسی تراپی، لیفت شقیقه شکلهای متفاوت لیفت صورت هستند.
در صورتی که سن بیمار بین 40 الی 60 سال باشد و همچنین میزان افتادگی و شل شدگی پوست صورت زیاد باشد، پزشکان لیفت صورت با روش جراحی را توصیه می کنند.
این روش اگرچه دشوارتر است و بیمار معمولا دوران نقاهت طولانی را سپری می کند، اما در عین حال تاثیرگذارتر است. اثرات مثبت لیفت صورت با روش جراحی معمولا بین 10 الی 15 سال باقی می ماند.
البته باید توجه داشته باشید که لیفت صورت با روش جراحی، نمی تواند چین و چروک های ظریف صورت را از بین ببرد و یا اثرات آفتاب سوختگی را التیام بخشد.
فرایند لیفیتینگ چگونه انجام می شود؟
در لیفت صورت با روش جراحی، پزشک پس از بیهوش کردن بیمار، چربیهای اضافی و بخش های شل شده پوست را جدا کرده و پوست صورت را می کشد. گاهی لازم است بافت زیرین پوست صورت نیز سفت شود و پزشک با تشخیص خود، رباط ها و محفظه های چربی را سفت می کند.
لیفت صورت با روش جراحی معمولا بخش های ابرو و چشم ها را پوشش نمی دهد، اما در شرایط خاص، هر دو عمل ممکن است به صورت همزمان انجام شوند.
پس از عمل، بیمار معمولا یک هفته الی ده روز در بیمارستان نگهداری می شود و پس از آن باید یک دوره نقاهت دو هفته ای را در خانه سپری کند. این عمل معمولا بین دو الی شش ساعت به طول می انجامد.
عمل لیفت صورت در طی دهه های اخیر بسیار پیشرفت کرده است. بر اساس گزارش های متخصصین پوست انجمن جراحان پلاستیک آمریکا، سالانه چیزی بیش از 130 هزار عمل لیفت صورت تنها در این کشور انجام می شود. بدیهی است که به واسطه استقبال زیاد، پزشکان زمان زیادی را صرف بهبود تکنیک های جراحی در این راستا کنند.
نکته جالب توجه این است که با وجود روش های درمانی متنوع، جراحی لیفت صورت بسیار محبوب است و معمولا با رضایت بالای بیماران همراه است. این روش یکی از جراحی های جوانسازی بسیار ایمن با حداقل عوارض جانبی محسوب می شود. با این حال، این روش نیز مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. یکی دیگر از راه های جوانسازی پوست، لیزر جوانسازی پوست است که میی تواند انتخاب دیگر شما برای جوانتر شدنتان باشد.
مزایای لیفت صورت چیست و چه کسانی می توانند از آن بهره مند شوند؟
جراحی لیفت صورت با هدف برطرف کردن مشکل افتادگی پوست در ناحیه صورت و گردن طراحی شده است. به بیان دیگر، جراحی لیفت صورت نوعی جراحی ترمیمی است که می تواند با از بین بردن شل شدگی ها، افتادگی ها و چین و چروک های عمیق، به جوانسازی پوست و ظاهر بیمار کمک کند. معمولا افرادی که درجه افتادگی و یا شل شدگی پوست صورتشان پیشرفته است، می توانند از مزایای این روش استفاده کنند.
در صورتی که مشکل افتادگی پوست محدود به ناحیه خاصی از صورت باشد و یا با روش های غیر جراحی، مانند تزریق بوتاکس و فیلر و یا هایفوتراپی قابل درمان باشد، پزشک از انجام لیفت صورت با روش جراحی خودداری می کند. همچنین بیمار به هنگام انجام این عمل جراحی، باید از سلامت عمومی خوبی نیز برخوردار باشد.
علاوه بر برطرف کردن مشکل افتادگی پوست که مهم ترین مزیت جراحی لیفت صورت محسوب می شود، ما در ادامه سایر مزایای این روش جوانسازی را مرور خواهیم کرد:
- سفت تر شدن پوست و ماهیچه های زیرین پوست
- از بین رفتن چروک های عمیق، به ویژه در بخش های گردن و زیر چانه
- از بین بردن شل شدگی های زیر صورت، از جمله غبغب
- جوانسازی چهره و افزایش اعتماد به نفس افراد
معایب و خطرات لیفت پوست صورت:
به طور کلی جراحی لیفت صورت یکی از کم خطر ترین روشهای جوانسازی صورت محسوب می شود اما این بدان معنا نیست که این جراحی عاری از خطر است. در واقع هر نوع عمل جراحی، معایب و خطراتی را به همراه دارد که آگاهی از آن ها خالی از لطف نیست. در ادامه، برخی از مهم ترین معایب و خطرات جراحی لیفت صورت را، که بسیار نادر هستند، بررسی خواهیم کرد:
خونریزی: خونریزی یکی از خطرات رایج در عمل های جراحی است و به دلایل متفاوتی ممکن است رخ دهد. فشار خون بالا، لخته شدن خون، حساسیت به داروها و یا فعالیت شدید بدنی بلافاصله پس از عمل از جمله دلایل رایج خونریزی محسوب می شوند. به همین دلیل است که بیمار پس از انجام جراحی لیفت صورت معمولا به مدت ده روز در بیمارستان بستری و تحت عمل خواهد بود. توجه داشته باشید که خونریزی پس از انجام هر عملی امکان پذیر است و تنها مختص به لیفت صورت نمی باشد. خونریزی معمولا به صورت تورم ناگهانی در بدن، حساسیت، تغییر رنگ پوست به بنفش یا آبی و احساس درد و کبودی در بخش هایی از بدن، بروز می کند.
عفونت: یکی دیگر عوارض جانبی رایج در اکثر جراحی ها، عفونت است. خطر ابتلا به عفونت پس از جراحی لیفت صورت در افراد سالم چیزی در حدود یک درصد است. این خطر با بیماری های زمینه ای، افزایش می یابد. به عنوان مثال، بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند، داروهای استروئیدی مصرف می کنند، سیگار می کشند و یا سایر شرایط خاص پزشکی را دارند، بیشتر در خطر ابتلا به عفونت قرار دارند. این مسئله در طی مراقبت های پس از عمل و با مصرف انتی بیوتیک، برطرف می شود.
آیا جای زخم لیفت پوست صورت ماندگار است؟
یکی از پرسش های رایج بیماران پیش از انجام جراحی لیفت صورت، ماندگاری جای زخم های ناشی از این فرایند است. برای انجام لیفت صورت، پزشک معمولا برش های کوچکی را در اطراف خط مو و گوش ها ایجاد می کند. شایان ذکر است که معمولا بین سه الی چهار هفته پس از انجام عمل، بیماران به طور کامل بهبود پیدا می کنند. بدین ترتیب، جای این زخم ها و بخیه های ناشی از آن در معرض دید نیستند و به مرور زمان نیز، بهبود پیدا می کنند.
نکته مهمی که در انجام عمل لیفت صورت و یا هر نوع عمل جوانسازی غیر تهاجمی دیگر باید مد نظر داشته باشید، انتخاب پزشکی متخصص، با سابقه و قابل اعتماد است. پزشک متخصص می تواند با توجه به شرایط عمومی و انتظاراتتان بهترین روش درمانی را پیشنهاد دهد. در صورتی که نیاز به جراحی لیفت صورت داشته باشید، انجام این عمل توسط یک فرد حاذق می تواند از خطرات احتمالی این فرایند بکاهد. در عین حال، انتخاب شما می تواند کیفیت بالای نتیجه نهایی را تضمین کند. زیبایی صورت شما و سلامتی بدنتان، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ بنابراین به خاطر هزینه ویزیت کمتر و یا تبلیغات توخالی، ریسک نکنید!
آیا جراحی لیفت صورت روشی موثر و ماندگار است؟
لیفت صورت یکی از خدمات رایج اکثر کلینیک های زیبایی و پزشکی است. برای انجام این کار روش های مختلفی وجود دارد و پزشکان، با توجه به انتظارات بیمار و همچنین شرایط عمومی وی، یکی از روش های جوانسازی غیر جراحی را توصیه می کنند. جراحی لیفت صورت، یکی از روش های بسیار موثر و کم خطر برای جوانسازی و مراقبت از پوست است. با این حال پزشکان آن را تنها به افرادی با درجه بالایی از شل شدگی پوست، توصیه می کنند. معمولا بیمارانی در رده سنی 40 تا 60 سال که شرایط عمومی خوبی داشته باشند، کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی هستند. اثرات مثبت جراحی لیفت صورت معمولا تا ده سال پس از عمل ماندگار است و شما می توانید بدین ترتیب، از ظاهری جوان و شاداب لذت ببرید.
توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!