تزریق ژل لب یا فیلر لب
لبها یکی از جزئیات برجسته صورت هستند و در زیبایی ظاهر اهمیت زیادی دارند. حجیم و پر بودن لبها میتواند به طرز قابل توجهی به جذابیت چهره بیفزاید. یکی از روشهایی که اخیرا هم بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تزریق ژل لب یا همان فیلر لب برای حجیم کردن لبهاست. البته این روش تنها یکی از روشها و البته مؤثرترین روش نیز به شمار میرود. برای حجیم کردن لبها راههای دیگری نیز وجود دارد که از جمله آنها میتوان به ماسک لب، آرایش لب و ماساژ لبها اشاره نمود. در این مقاله از مجله جراحی زیبایی دکتر فارمو برای شما تمام موارد مهم را شرح می دهیم. با ما همراه باشید.
تزریق ژل لب چیست؟
تزریق ژل لب یا همان فیلر لب یک روش برای زیباسازی چهره است که برای افزایش حجم و پُری لبها استفاده میشود. در این روش، یک ژل قالب پذیر و غیر قابل جذب تحت عنوان ژل هیالورونیک اسید (hyaluronic acid gel) به نرمی به صورت تزریقی در لبها قرار داده میشود. ژل هیالورونیک اسید که برای فیلر لب استفاده می شود یک ماده طبیعی است که بصورت طبیعی در بدن وجود دارد و خاصیت نگهدارندگی آب را داراست.
روش های تزریق ژل لب
طرحهای متفاوت برای تزریق ژل بر اساس سلیقه و ترجیح شما قابل انتخاب هستند و در زمان تزریق انجام فیلر لب توسط پزشک انجام میشوند. تکنیک قلبی، روسی و عروسکی، روشهای مختلف تزریق لب هستند. تکنیک ژل لب روسی یکی از بهترین تکنیکهای پرطرفدار و در عین حال طبیعی ترین تزریق ژل لب است.
نکته: هیچ گاه نباید با استفاده از مقدار زیاد ژل، حالت غیرطبیعی به چهره داد. زیبایی چهره شما در صورتی بیشتر میشود که حالت طبیعیتری داشته باشد.
نحوه تزریق ژل لب
تزریق ژل لب توسط پزشک یا پرستار ماهر و با داشتن مواد و تجهیزات بهداشتی انجام میشود. پزشک قبل از شروع تزریق، اطراف لبتان را تمیز کرده و در صورتی که لازم باشد، ممکن است از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن این ناحیه استفاده کند.برخی از پزشکان ممکن است قبل از تزریق فیلر لب از بیحسی موضعی استفاده کنند تا ناحیه لب را بیحس کنند. سپس پزشک با استفاده از سوزن نازک (کانولا)، ژل لب را در نقاط استراتژیک تزریق میکند. پس از تزریق ژل، پزشک ممکن است با ماساژ دقیق و فشار دادن به مناطق مختلف لب، ژل را به طور یکنواخت توزیع کند و هرگونه نقص یا نامتقارنی را اصلاح کند. پس از تزریق، پزشک ممکن است توصیههایی برای مراقبت و نگهداری در خانه به شما بدهد که باید آنها را جدی بگیرید.
نکات و توصیه های مهم قبل از تزریق ژل لب
قبل از تزریق، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. اطمینان حاصل کنید پزشکی که انتخاب کردهاید، تجربه کافی را در این زمینه دارد. قبل از تزریق فیلر لب، بهتر است در مورد روش، مواد مورد استفاده و عوارض محتمل آن مطالعه کنید. همچنین با پزشک خود در مورد انتظارات خود از تزریق ژل لب صحبت کنید. انواع مختلفی از ژلها برای تزریق در دسترس هستند، هر کدام با ویژگیها و خصوصیات منحصر به فرد خود. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا برای شما ژل مناسبی را تعیین کند. اگر دارای مشکلات پزشکی هستید، این را به پزشک خود بگویید. همچنین با پزشک خود در مورد عوارض و محدودیتهای مرتبط با تزریق ژل صحبت کنید.
عوارض تزریق ژل لب
تزریق ژل لب ممکن است همراه با برخی عوارض و مشکلات موقتی یا نادر باشد. البته باید توجه داشت که این عوارض معمولاً به میزان زیادی رخ نمیدهند و غالباً پس از چند روز به خودی خود رفع میشوند. پس از تزریق ژل، شما ممکن است درد و تورم در منطقه تزریق را تجربه کنید. یکی از مواردی که ممکن است رخ دهد، خون مردگی بعد از تزریق است.
خون مردگی بعد از تزریق ژل لب
خون مردگی پس از تزریق ژل لب معمولاً یک عارضه موقتی است و به صورت طبیعی در عرض چند روز خودبخود بهبود مییابد. این عارضه ممکن است به دلیل آسیب دیدن عروق کوچک در طول تزریق رخ دهد. در ادامه:
توصیههایی برای کاهش خون مردگی بعد از تزریق فیلر لب
- استفاده از یخ
- فشار دادن نقطه تزریق بلافاصله پس از تزریق فیلر لب
- پیشگیری از فعالیت های فیزیکی سنگین
- استفاده از محصولات ضد التهاب
قبل و بعد فیلر لب
مراقبت بعد از تزریق ژل لب
مراقبت های بعد از تزریق ژل لب میتوانند به سرعت بهبودی شما را تسهیل کنند و عوارض ناخوشایند را کاهش دهند. پس از تزریق، شاید لبهایتان احساس تورم یا درد داشته باشد، به خودتان برای ترمیم و بهبودی فرصت دهید. استفاده از یخ بر روی منطقه تزریق میتواند تورم و درد را کاهش دهد. در اولین روز پس از تزریق فیلر لب، لبهای خود را فشار ندهید یا زیاد لمس نکنید. این کار میتواند کمک کند تا جاهای تزریق به طور صحیح بهبود یابند و خونریزی و خون مردگی را کاهش دهند. برای بهبود سریعتر و ترمیم بافتهای لب، آب کافی بنوشید و از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده کنید. مصرف میوهها، سبزیجات، مواد غنی از پروتئین مانند مرغ، ماهی و حبوبات میتواند به بهبودی سریعتر شما کمک کند.
سؤالات متداول برای تزریق ژل لب
در صورتی که تصمیم به تزریق ژل داشته باشید، احتمالا سوالاتی در ذهن شما هم ایجاد شده و یا شک و تردیدهایی برای انجام این کار داشتهاید. در ادامه قصد داریم به برخی از این سوالات پرتکرار شما پاسخ دهیم تا نگرانیهایتان را در این زمینه کمتر کنیم.
ورم بعد از تزریق ژل لب چند روز طول میکشد؟
مدت زمان ورم بعد از تزریق ژل لب به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله نوع ژل لب استفاده شده، مقدار ژل تزریقی، و واکنش بدن هر فرد به تزریق. در برخی از موارد، ورم ممکن است تنها چند ساعت یا ۱-۲ روز طول بکشد و در برخی موارد ممکن است تا ۷ روز یا بیشتر نیز ادامه یابد.
هزینه تزریق ژل لب
هزینه تزریق ژل ممکن است بستگی به مکان، پزشک، نوع و میزان ژل لب در منطقهای که زندگی میکنید، داشته باشد. همچنین، هزینه مرتبط با مشاوره و جلسات پیش از تزریق نیز ممکن است متفاوت باشد. در اغلب موارد، هزینه تزریق ژل به صورت واحدی و برای هر واحد ژل محاسبه میشود.
با این حال با توجه به موارد گفته شده در شهرهای مختلف ایران این هزینه عددی بین 2.500.000 تا 8.000.000 میلیون تومان می باشد.
چند روز بعد از تزریق ژل لب میشه رژ زد؟
پس از تزریق، معمولاً بهتر است حداقل 24-48 ساعت صبر کنید تا عوارض طبیعی مانند ورم و قرمزی کاهش یابند. اما زمان دقیقی که میتوانید رژ بزنید، بستگی به نوع فیلر لبی که استفاده شده و واکنش بدن شما به آن دارد. توصیه میشود با پزشک خود مشورت کنید تا نظر او را درباره زمان مناسب برای استفاده از رژ بدانید.
دوام و ماندگاری ژل لب چقدر است؟
این فرآیند معمولاً به مدت 6 تا 12 ماه اثر خواهد داشت و سپس نیاز به بازسازی دارد.
سخن پایانی
به طور خلاصه، فیلر لب یک روش موثر و پرطرفدار در زمینه زیبایی است که به شما امکان میدهد لبهایی پر و جذاب داشته باشید. قبل از تصمیم گیری، مشورت با پزشک متخصص ضروری است وبینید آیا اصلا نیاز به انجام چنین کاری دارید یا خیر. همچنین باید از عوارض و نحوه مراقبت صحیح پس از تزریق باخبر شوید. با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از متخصصان مجرب، میتوانید نتایج مطلوب خود را از این فرآیند به دست آورید. همچنین، باید به خاطر داشته باشید که این روش نیاز به تجدید ژل داشته و نتایج آن دائمی نمیباشد. عوارض کوچکی مانند تورم و قرمزی ممکن است در ناحیه تزریق رخ دهد، اما این عوارض معمولاً پس از چند روز بهبود مییابند.
توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!