قرص ال کارنیتین چیست ؟ خواص و عوارض L-Carnitine برای لاغری
ال کارنیتین برای چه افرادی مناسب است؟
قرص ال کارنیتین (L-Carnitine) نوعی ماده شیمیایی است که مغز، کبد و کلیه های انسان آن را به صورت طبیعی تولید می کنند. بدن با کمک این ماده می تواند چربی را به انرژی تبدیل کند. به همین خاطر، ال-کارنیتین را به عنوان یک ماده شیمیایی ضروری برای قلب، مغز، عضلات و سایر اندام های بدن می شناسیم.
ال کارنیتین چیست؟
مهمترین وظیفه ال کارنیتین کمک به سریع تر تبدیل شدن مواد غذایی به انرژی است. در واقع کارنیتین از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین تولید میشود و در انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری نقش دارد. این مکمل غذایی در برخی مواد غذایی مانند گوشت، ماهی، گوشت طیور و برخی از فراوردههای لبنی وجود دارد. با انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری، آنها را برای بتااکسیداسیون آماده میکند. این عمل باعث صرفهجویی در گلیگوژن عضلات می شود که با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی در ورزش میانجامد. در واقع، میتوکندری به عنوان موتورخانه سلولهای بدن عمل میکند.
پیش از آنکه پول خود را صرف خرید قرص های جادویی و وعده های دروغین کنید، توصیه می کنیم مکمل های کاهش وزن ال کارنیتین را امتحان کنید. این مکمل های طبیعی می توانند به شما در آب کردن چربی ها، افزایش سطح انرژی و داشتن عملکرد بهتر در ورزش، کمک کنند.
قرص ال کارنیتین برا چه کسانی مناسب است؟
مصرف مکمل های ال-کارنیتین برای افرادی با سطح پایینی از این ماده در بدن خود، می تواند مفید باشد. برخی از افراد نیز از این مکمل ها برای بهبود شرایط قلبی و عروقی خود، مشکلات جدی در کلیه ها و سایر بیماری ها استفاده می کنند.
قرص ال کارنیتین برای چیست؟
بر خلاف باور عموم، قرص ال کارنیتین بیش از آنکه یک آمینو اسید باشد، بیشتر شبیه به یک ویتامین است که فواید زیادی را برای بدن به همراه دارد. کبد و کلیه ها با کمک دو آمینو اسید کلیدی، لیسین و میتونین، ال-کارنیتین را شکل می دهند. برخی از پزشکان مصرف این قرص لاغری را برای بهبود شرایط قلبی، دیابت، اختلالات نعوظ و سایر مشکلات جسمی، تجویز می کنند. با این حال، از آنجایی که این ماده به صورت مستقیم با متابولیسم چربی در بدن سروکار دارد، نقش کلیدی آن در کاهش وزن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ترکیب مصرف این مکمل با یک رژیم غذایی سالم و ورزش مداوم، می تواند بهترین نتیجه ها را به همراه داشته باشد.
نکته مهم: را به یاد داشته باشید که مصرف قرص ال کارنیتین در نبود یک رژیم غذایی سالم و برنامه تمرینی منظم، هیچ تاثیری در کاهش وزن ندارد. تنها زمانی که عادت های سالم شما به کاهش وزنتان کمک نمی کنند، مصرف مکمل های لاغری، از جمله ال-کارنیتین، می تواند چاره ساز باشد.
خواص و فواید ال کارنیتین L-Carnitine
همه ما از قرص ها برای فوایدشان استفاده می کنیم. از خواص قرص ال کارنیتین می توانیم به موراد زیر اشاره کنیم:
-
چربی سوزی:
هر چقدر سطح L-Carnitine در بدن بالاتر باشد، چربی موثر بیشتری سوزانده می شود. این ماده نه تنها می تواند مقدار چربی های ذخیره شده در بدن را کاهش دهد، بلکه می تواند چربی های شکم و پهلو و همچنین سایر اندام های کلیدی، که موجب ایجاد بیماری های قلبی و یا چربی کبد می شوند، را نیز از بین ببرد.
-
سطح بالای انرژی:
با افزایش ظرفیت بدن در چربی سوزی، سطح انرژی شما نیز افزایش می یابد. این ماده نه تنها به شما کمک می کند تا از منبع چربی های بدن، انرژی لازم برای تمرین های ورزشی را تامین کنید، بلکه در طول روز و برای داشتن یک سبک انرژی فعال تر نیز انرژی کافی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
-
افزایش سطح متابولیسم:
این ماده می تواند سطح انرژی شما در خلال تمرین های ورزشی را افزایش دهد و در نتیجه، می توانید تمرین هایی با شدت بیشتر را انجام دهید. سطح بالای متابولیسم، به کاهش وزن شما کمک می کند؛ چرا که شما میزان کالری بیشتری را حتی در خلال استراحت مصرف خواهید کرد.
-
بهبود بدن پس از تمرینات ورزشی:
این ماده می تواند میزان اسید لاکتیک موجود در عضلات را کاهش دهد. لاکتیکی شدن عضلات، معمولا پس از تمرین های ورزشی شدید رخ می دهد با درد و گرفتگی عضلات همراه است. ال کارنیتین زمان بهبود را کاهش می دهد. بدین ترتیب، هیچ وقفه ای در انجام تمرینات چربی سوزی شما به وجود نمی آید.
-
تقویت سیستم دفاعی بدن:
این آمینو اسید اثربخشی مشابهی با آنتی اکسیدان ها دارد و بدین ترتیب، می تواند سیستم دفاعی بدن شما را تقویت کند. بدیهی است که در چنین شرایطی، خستگی یا بیماری، شما را از برنامه هایتان عقب نمی اندازد.
عوارض قرص ال کارنیتین L-Carnitine
برخی از عوارض جانبی ال کارتنین که ممکن است ناشی از مصرف بیش از حد باشند عبارتند از:
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- تغییر در سطح قند خون
- ناراحتی معده و درد شکمی
- افزایش تپش قلب و فشار خون
- اختلال در خواب
مصرف خوراکی قرص ال کارنیتین کاملا بدون خطر است و مشکل خاصی را ایجاد نمی کند. با این حال این ماده می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد که رایج ترین آن ها، احساس ناراحتی در شکم، تپش قلب، اسهال و تشنج است. این ماده همچنین می تواند سبب ایجاد بوی نامطبوع (مانند بوی ماهی) در عرق، تنفس و ادرار شود.
از مصرف دی-کارنیتین و دی ال-کارنیتین جدا خودداری کنید. این دو شکل از کارنیتین می توانند اثرات مثبت این ماده را از بین ببرند و علائمی مانند کمبود ال-کارنیتین در بدن ایجاد کنند.
از لاکتات دهیدراتاز نوع 5 یا LDH5 در لوزالمعده، روده و کلیه ها برای بازگرداندن L-carnitine به خارج از سلول استفاده میشود. بنابراین، در صورت کاهش فعالیت این آنزیم، تجمع ال-کارنیتین در داخل سلولها اتفاق میافتد که میتواند منجر به عوارض جانبی شود. همچنین، مصرف داروهایی که با ال-کارنیتین تداخل دارند مانند وارفارین میتواند عوارض خطرناکی را ایجاد کند.
بنابراین، با توجه به عوارض جانبی و تداخلات ممکن با داروهای دیگر، بهتر است که مصرف ال کارنیتین را با پزشک خود مشورت کنید و دستورالعملهای مربوط به مقدار و زمان مصرف را رعایت کنید.
موارد مصرف و کاربرد قرص الکارنیتین
مصرف خوراکی قرص الکارنیتین یا تزریق آن می تواند کمبود این ماده در بدن را، که در اثر برخی از بیماری های ژنتیکی یا اختلالات دیگر رخ داده است، جبران کند. مصرف این مکمل ها برای شرایط فوق الذکر توسط FDA تایید شده است. توجه داشته باشید که تزریق ال-کارنیتین تنها باید زیر نظر پزشکان و کادر درمان صورت گیرد.
علاوه بر بهبود کمبود ال-کارنیتین در بدن، مصرف مکمل های بدنسازی و غذایی این ماده شیمیایی، می توانید در بهبود شرایط زیر تاثیر گذار باشد:
-
درد قفسه سینه:
مصرف خوراکی این ماده یا تزریق آن می تواند به افراد مبتلا به درد قفسه سینه کمک کند تا در انجام تمرین های ورزشی مقاوم تر باشند. مصرف این ماده در کنار روش های درمانی استاندارد می تواند به افراد مبتلا به سندروم عروقی X کمک کند تا دامنه وسیع تری از تمرینات ورزشی را انجام دهند. افراد مبتلا به این سندروم، بدون ابتلا به گرفتگی عروق، درد های شدیدی را در قفسه سینه خود تجربه می کنند.
-
نارسایی قلبی و تجمع مایعات در بدن:
مصرف خوراکی یا تزریق ال کارنیتین می تواند سبب بهبود علایم و افزایش توانایی فیزیکی افراد مبتلا به نارسایی قلبی شود. در کنار این مکمل، افراد می توانند راحت تر تمرینات ورزشی خود را انجام دهند.
-
سطح بالای کلسترول یا سایر چربی ها (لیپیدها) در خون:
مصرف ال کارنیتین خوراکی یا تزریق آن می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را به مقدار اندکی بهبود بخشد.
-
نارسایی کلیه (FDA)
تزریق ال کارنیتین و نه مصرف خوراکی آن، را برای درمان نارسایی های کلیه تایید کرده است.
-
التهاب قلب (میوکاردیت)
برخی از کودکانی که در گذشته به دیفتری مبتلا بوده اند، دچار التهاب قلب می شوند. مصرف خوراکی ال کارنیتین می تواند خطر ابتلا به میوکاردیت و یا حتی مرگ را در این کودکان کاهش دهد.
-
عوارض جانبی و سمی داروی والپروئیک اسید:
مسمومیت ناشی از والپروئیک اسید با کمبود ال کارنیتین مرتبط است. مصرف ماهانه ال-کارنیتین می تواند از مسمومیت های کبدی ناشی از والپروئیک اسید جلوگیری کند.
الکارنیتین و بدن سازی:
ال کارنیتین؛ باروری و بارداری:
- سندروم پلی کیستیک در زنان:
مصرف خوراکی ال کارنیتین می تواند تخمک گذاری را افزایش داده و شانس بارداری را به ویژه در زنانی که نسبت به داروهای کلومیفن واکنش نشان نمی دهند، افزایش دهد. این ماده همچنین می تواند سبب کاهش وزن بدون رژیم غذایی و بهبود سطح قند خون در زنان شود.
- ناباروری مردان:
مصرف این ماده به صورت جداگانه و یا در ترکیب با مکمل های استیل ال-کارنیتین می تواند تعداد اسپرم ها و همچنین حرکت آن ها را افزایش دهد. این امر می تواند در مواردی به حل مشکل ناباروری مردان کمک کند.
همچنین مصرف این ماده برای بهبود سایر بیماری ها و اختلالات نیز مورد توجه است، اما از آنجایی که اطلاعات قابل استناد و کافی در این خصوص در دست نیست، از بازگویی آن ها در اینجا صرف نظر کرده ایم.
اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه در خصوص مصرف قرص ال-کارنیتین
- بارداری:
هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص اثرات مثبت یا منفی احتمالی مصرف ال کارنیتین در دوران بارداری وجود ندارد. به همین دلیل، بهتر است با هدف کاهش ریسک های احتمالی، از مصرف این ماده در دوران بارداری خودداری کنید.
- شیر دهی:
مصرف قرص ال کارنیتین به صورت خوراکی در دوران شیردهی و زیر نظر پزشک، بی خطر است. توجه داشته باشید که دوز مناسب این ماده را پزشک شما باید مشخص کند. مصرف دوز پایین ال-کارنیتین از طریق شیر مادر هیچ گونه عوارض جانبی برای نوزاد ندارد.
- کودکان:
مصرف قرص ال کارنیتین به صورت خوراکی و در کوتاه مدت بی ضرر است. مطالعات، مصرف کاملا بی خطر این ماده توسط کودکان برای شش ماه را ثابت کرده اند. با این حال توجه داشته باشید که دوز مصرفی باید توسط پزشک معالج کودک مشخص شود.
- کم کاری تیروئید:
مصرف این ماده ممکن است علائم کم کاری تیروئید را بدتر کند.
- تشنج:
مصرف قرص ال کارنیتین می تواند تعداد حملات تشنجی و شدت آنها را افزایش دهد. افراد مبتلا به این عارضه، باید از مصرف این آمینو اسید خودداری کنند.
ال کارنتیین طبیعی در کدام مواد غذایی یافت می شود؟
ال کارنیتین در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد، اما به طور کلی در مواد غذایی حاوی پروتئین بیشتر به دست می آید. برخی از منابع غذایی غنی از ال کارنیتین عبارتند از:
– گوشت قرمز، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوشت بوقلمون
– ماهی و محصولات دریایی مانند میگو و کرم های دریایی
– مرغ، بوقلمون و تخم مرغ
– دانه ها و برخی از محصولات گیاهی مانند کره بادام زمینی، بادام، بادام ، انواع برنج و گندم
اگرچه ال کارنیتین در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد، اما میزان آن در هر ماده غذایی متفاوت است. به همین دلیل، ممکن است نیاز شما به ال کارنیتین را با مصرف مواد غذایی تأمین کردن مشکل باشد و در این صورت، مصرف مکمل ال کارنیتین می تواند به عنوان یک راه حل موثر باشد.
نحوه مصرف ال کارنیتین برای لاغری
برای مصرف در ابتدا با پزشک و مربی خود مشورت کنید. اما به طور کلی بهتر است صبح ها یا قبل از تمرینات ورزشی مصرف شود.
نتیجه گیری؛ قرص الکارتینین
در این مقاله سعی کردم از تاثیرات مثبت و منفی این قرص بگوییم. مواردی مانند نحوه مصرف که یکی از پر تکرار ترین سوالات شما کاربران بود نیز پاسخ داده شد. به طور کلی مصرف این مکمل غذایی برای بدن سازی یا تناسب اندام با توجه به نظر پزشک و مربی بدن سازی می تواند پیشنهاد شود. همچنین اگر به دنبال قرص های مشابه می گردید میتوانید مقاله قرص لاغری گلوکومانان را مطالعه کنید.
یکی از منابع مقاله L-Carnitine
توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!