مراقبت از پوست

معرفی بهترین قرص ضد حساسیت و خارش پوست

5 قرص ضد حساسیت و خارش پوست + علت آلرژی و حساسیت

قرص ضد حساسیت و خارش پوست یکی از بهترین روش های درمان برای حساسیت و آلرژی است. در دنیای امروز، حساسیت و خارش پوست به یک مشکل رایج برای بسیاری از افراد تبدیل شده است. خارش پوست می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برای مثال ممکن است از گرما، خشکی هوا، رطوبت یا حتی برای تداخل با برخی داروها یا محصولاتی باشد که استفاده می کنید. این مشکلات بسیار آزاردهنده هستند و در ارتباطات ما در روز اثر مستقیم می گذارند. مشکلات پوستی در صورت عدم درمان می تواند منجر به بیماری های جدی پوستی نیز شود.

خوشبختانه راه های مختلفی برای کمک به رفع این مشکل وجود دارد. یکی از راه ها استفاده از قرص های ضد حساسیت و خارش پوست است که می تواند به کاهش التهاب و خارش مرتبط با حساسیت های پوستی کمک کند. این قرص ها به طور ویژه برای تسکین خارش و سایر علائم مربوط به پوست حساس تولید شده اند. با مصرف منظم قرص ضد حساسیت خارش پوست می توانید به کاهش مشکل خارش پوست خود کمک کنید و بدون هیچ گونه مشکلی به امور روزانه خود رسیدگی کنید. 

همراه دکتر فارمو باشید تا 5 قرص ضد حساسیت و خارش پوست را به شما معرفی کنیم. همچنین نکات مهم در مورد هر یک از قرص های ضد حساسیت را مطالعه کنید تا از بروز حساسیت های بیشتر پیشگیری کنید.

قرص ضد خارش و حساسیت
قرص ضد خارش و حساسیت

قرص های ضد حساسیت و خارش پوست چگونه عمل می کنند؟

قرص های ضد حساسیت و خارش پوست، به شکل خاصی روی بدن فعالیت می کنند تا حساسیت و خارش پوست شما به کلی رفع شود. دارو برای خارش و حساسیت پوست زیادی در بازار وجود دارد که باید بهترین آنها را انتخاب کنید و البته نباید به ترکیبات آن حساسیت داشته باشید. 

قویترین قرص ضد حساسیت پوستی
قویترین قرص ضد حساسیت پوستی

قرص‌های ضد حساسیت و خارش پوست، به عنوان دسته‌ای از داروهای ضد هیستامین (Antihistamine) شناخته می‌شوند. این داروها با کاهش تولید هیستامین در بدن یا مهار عملکرد آنها در گیرنده‌های هیستامینی در بدن، به کاهش علائم حساسیت و خارش پوست کمک می‌کنند.

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که توسط سلول‌های بدن در پاسخ به تماس با مواد حساسیت‌زا، مانند آلرژی‌ها، ترشح می‌شود. این ترکیب می‌تواند با ایجاد واکنش‌های التهابی در بدن، علائمی مانند خارش، تورم و سردرد را ایجاد کند. قرص‌های ضدحساسیت و خارش پوست با مهار عملکرد هیستامین در گیرنده‌های هیستامینی در بدن، این علائم را کاهش می‌دهند.

بعضی از قرص‌های ضدحساسیت و خارش پوست، همچنین می‌توانند به عنوان مسکن درد و آرامبخش استفاده شوند، زیرا ممکن است با کاهش التهاب و تورم در بدن، درد و علائم دیگری که با حساسیت و خارش پوست همراه هستند را نیز کاهش دهند.

علت حساسیت و خارش پوست چیست؟

در مورد حساسیت و خارش پوست باید گفت که دلایل زیادی در این امر دخیل هستند، ممکن است خشکی پوست (گزروزیس)، اگزما (درماتیت)، پسوریازیس، انگل، سوختگی، زخم و نیش حشرات، عواملی باشند که موجب خارش پوست و حساسیت می شوند.

علت حساسیت و خارش پوست
علت حساسیت و خارش پوست

همچنین، بیماری‌های داخلی مانند بیماری کبد، بیماری کلیوی، کم خونی، دیابت و برخی سرطان‌ها نیز می‌توانند از این عوامل باشند که برای رفع آنها باید از قرص ضد حساسیت و خارش بدن استفاده شود. این عوامل منجر به آزادشدن ماده‌ای شیمیایی به نام هیستامین در بدن انسان شود.

اختلالات عصبی نیز در خارش پوست تأثیر گذار هستند. شرایط روانی نیز می‌توانند با خارش پوست و حساسیت همراه باشند. اضطراب، اختلال وسواس فکری و افسردگی از جمله این موارد هستند. برخی از افراد در فصول مختلف دچار حساسیت و آلرژی می شوند که به آن حساسیت فصلی می گویند. برای درمان باید به دنبال مصرف بهترین قرص ضد حساسیت باشید.

تحریک و واکنش‌های آلرژیک و حساسیت می‌تواند باعث حساسیت و خارش پوست شوند. پشم، مواد شیمیایی، صابون‌ها و چیزهای دیگر می‌توانند باعث تحریک پوست شده و موجب نارضایتی شما شوند. همچنین، عکس العمل نشان دادن بدن به برخی داروها نیز می تواند از دلایل حساسیت و خارش پوست باشد. بهترین راه برای درمان این حساسیت ها، استفاده از قرص های ضد حساسیت برای خارش پوست است.

دکتر theliverdr در مورد داروها و قرص های ضد حساسیت و خارش پوست این چنین می گوید:

من مطمئن هستم که اکثر پزشکان در این مورد نمی دانند و بیماران باید آگاه باشند. مونته لوکاست دارویی است که معمولاً برای مدت طولانی برای رینیت آلرژیک (آبریزش فصلی بینی) و آسم برونش به تنهایی یا همراه با آنتی هیستامین هایی مانند ستیریزین تجویز می شود. FDA ایالات متحده هشدارهای جعبه سیاهی را برای این دارو صادر کرده است که ممکن است بسیاری از آنها اطلاعی نداشته باشند.

من افراد زیادی را می شناسم که برای آلرژی و آسم در هند ماه ها تا سال ها از ترکیب مونتلوکاست و لووستیریزین استفاده می کنند. این دارو در حال حاضر به شدت به عنوان یک دلیل برای سلامت روان منفی مانند اضطراب، افسردگی اساسی و بی خوابی مطرح است. این ممکن است در کودکان نیز اتفاق بیفتد. هر چه مدت استفاده طولانی تر باشد، خطر ابتلا به اختلالات روانی بیشتر می شود. استفاده تا یک سال به طور قابل توجهی با سلامت روان نامطلوب مرتبط است.

در کدام قسمت بدن احساس خارش میکنید؟

بخشی که در آن خارش احساس می‌کنید دلایل خارش و روش درمان را روشنتر میکند:

  • چشم ها
  • بیی
  • گلو
  • صورت
  • پوست صورت و بدن
  • پوست سر

خارش پوست ممکن است در سرتاسر بدن یا در یک بخش خاص از بدن باشد.

محل خارش علت خارش  علائم
چشم آلرژی (تب یونجه) قرمزی، سوزش، آبریزش چشم
چشم صورتی سوزش، قرمزی، اشک ، تاری دید، تورم پلک ها، ترشحات پوسته پوسته
سرماخوردگی تحریک، آبریزش چشم
لنزهای تماسی تحریک، عفونت
بینی آلرژی (تب یونجه) عطسه، گرفتگی، آبریزش بینی
سرماخوردگی عطسه، گرفتگی، آبریزش بینی
گلو آلرژی (تب یونجه) گرفتگی گلو، سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس
حساسیت غذایی سوزش، تورم، خس خس سینه
سرماخوردگی سرفه، گرفتگی، گلودرد
آسم سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس
صورت آلرژی خارش عمومی
خشکی پوست خارش عمومی، پوسته پوسته شدن
اگزما خارش، بثورات قرمز، پوست خشن و زبر، تاول های کوچک پر از مایع، پوست ترک خورده، پوسته پوسته شدن
پوست درماتیت تماسی آلرژیک بثورات در محل تماس آلرژن، خارش موضعی
خشکی پوست خارش عمومی، پوسته پوسته شدن
اگزما خارش، بثورات قرمز، پوست خشن و زبر، تاول های کوچک پر از مایع، پوست ترک خورده، پوسته پوسته شدن
عفونت قارچی لکه هایی با خارش شدید
کهیر انواع زیادی از کهیر وجود دارد. علائم ممکن است خارش عمومی یا موضعی، تاول و تغییر رنگ باشد.
انگل ها انواع زیادی از انگل ها وجود دارد. علائم معمولاً خارش موضعی است.
نیش حشرات خارش موضعی، سوزش، برآمدگی (های) در محل
آبله مرغان تاول های پر از مایع که پوسته پوسته می شوند و ممکن است تمام بدن را بپوشانند

قرص‌های ضدحساسیت و خارش پوست

قرص‌های ضدحساسیت و خارش پوست
قرص‌های ضدحساسیت و خارش پوست
بهترین قرص های ضد حساسیت و خارش پوست، قرص هایی هستند که دارای استانداردهای معتبر هستند. قرص هایی مانند ستیریزین، لوراتادین و فکسوفنادین، دیفن هیدرامین و… از جمله بهترین قرص های ضد حساسیت و خارش پوست هستند. در ادامه 5 قرص برای حساسیت و آلرژی و خارش پوست بدن را معرفی می کنیم.
قویترین قرص ضد حساسیت پوستی را بشناسید و از بهترین دارو برای خارش بدن استفاده کنید تا در فصل های مختلف هیچ مشکل پوستی نداشته باشید. همراه دکتر فارمو باشید تا اسم قرص ضد حساسیت و خارش پوست را به بشناسید.
توجه: قبل از مصرف هرگونه قرص ضد حساسیت و خارش پوست، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

1. قرص ستیریزین (Cetirizine)

قرص ستیریزین برای حساسیت
قرص ستیریزین برای حساسیت

قرص ضد حساسیت و خارش پوستی ستیریزین (Cetirizine) یک داروی آنتی هیستامین است که برای درمان علائم حساسیت و آلرژی مانند خارش، عطسه، گرفتگی بینی، سرفه و آبریزش بینی استفاده می‌شود. قرص ستیریزین با کاهش عملکرد هیستامین در بدن، علائم آلرژیک را کنترل می‌کند. قرص ستیریزین می‌تواند در درمان برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما و درماتیت مؤثر باشد. ستیریزین در دو شکل قرص و شربت قابل مصرف است. فراموش نکنید که باید دستورالعمل پزشک را رعایت کرد.

 عوارض مصرف قرص ضد حساسیت و خارش پوست ستیریزین 

قرص ضد حساسیت ستیریزین ممکن است برای برخی افراد که دارای بیماری کبدی و کلیوی هستند مشکل ساز باشد؛ اگر احساس سردرد و تهوع دارید، ممکن است از عوارض این قرص باشد. همچنین دل درد، اسهال خفیف و خواب آلودگی و گیج بودن از دیگر عوارض شایع این دارو است. به همین دلیل قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنید.

2. قرص لوراتادین (Loratadine)

قرص لوراتادین برای حساسیت و خارش پوست
قرص لوراتادین برای حساسیت و خارش پوست

قرص ضد خارش و حساسیت پوست لوراتادین دومین قرص ضد حساسیت و خارش پوست است که احتمالاً اسم آن را زیاد شنیده اید. مصرف این قرص نیز برای درمان حساسیت و آلرژی های فصلی و… است. لوراتادین برای درمان خارش پوست، تب یونجه، کهیر، عطسه و آبریزش بینی کاربرد دارد. لوراتادین در فهرست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.

مقالات مشابه: درمان ویتیلیگو و خارش‌های پوستی با استفاده از ویتامین E

 عوارض مصرف قرص ضد حساسیت لوراتادین

لوراتادین مانند هر قرص دیگری ممکن است دارای عوارضی روی بدن شما داشته باشد. به عنوان مثال عوارض قرص لوراتادین شامل موارد زیر هستند:

  • سردرد
  • خواب آلودگی و خستگی
  • خشک شدن دهان
  • اسهال و استفراغ
  • هایپرکینزی عضلات

3. قرص فکسوفنادین (Fexofenadine)

قرص ضد خارش و حساسیت پوست
قرص ضد خارش و حساسیت پوست قرص فکسوفنادین

قرص ضد حساسیت و خارش پوست فکسوفنادین که نام دیگر آن تلفست می باشد، دارویی ضد حساسیت است که در گروه آنتی هیستامین ها قرار دارد. جالب است بدانید بر خلاف 2 قرص قبلی، قرص فکسوفنادین بدون ایجاد خواب آلودگی، حساسیت شما را تسکین می دهند. مدت اثر این قرص طولانی تر از سایر آنتی هیستامین ها می باشد.

اگر به دنبال قرص ضد حساسیت و خارش پوست هستید که کمترین عوارض را داشته باشد، قرص فکسوفنادین بهترین انتخاب است. مصرف قرص فکسوفنادین به طور معمول، یک بار در روز است. قبل از مصرف نظر پزشک معالج فراموش نشود.

 عوارض مصرف قرص فکسوفنادین

باتوجه به اینکه این قرص از عوارش کمتری برخوردار است ایمنی بالایی دارد، اما برخی عوارض ممکن است پس از مصرف قرص حاصل شود. به عنوان مثال، تپش قلب، سردرد، بی خوابی و سرگیجه و خواب آلودگی از جمله عوارض جانبی این داروی ضد حساسیت هستند.

4. قرص دیفن هیدرامین (Diphenhydramine)

قرص دیفن هیدرامین برای خارش پوست
قرص دیفن هیدرامین برای خارش پوست

در این قسمت از مقاله معرفی بهترین قرص ضد حساسیت و خارش پوست به سراغ معرفی قرص دیفن هیدرامین می رویم. شاید اسم این دارو را شنیده باشید، چون شربت آن نیز برای استفاده عموم به فروش می رسد. اگر دچار حساسیت هایی پوستی مثل کهیر و آبریزش بینی، عطسه و سرفه هستید از این قرص استفاده کنید تا اثرات معجره آسا آن را پس از مدت زمان کوتاهی احساس کنید. اگر دچار علائم سرماخوردگی هستید نیز می توانید از این استفاده کنید.

 عوارض مصرف قرص ضد حساسیت و خارش پوست دیفن هیدرامین

قرص دیفن هیدرامین که یکی دیگر از قرص های ضد حساسیت و خارش پوست بدن بود، دارای عوارضی جانبی است که در این به برخی از آنها را معرفی می کنیم. توجه داشته باشید که همه این عوارض پس از مصرف بروز پیدا نمی کنند و ممکن است بعضی از این عوارض را تجربه کنید. به صورت کلی، عوارض قرص ضد حساسیت و خارش پوست، روی افراد مختلف، متفاوت عمل می کند. عوارض قرص دیفن هیدرامین عبارتند از:
  • خواب آلودگی
  • سردرد
  • تکرر ادرار
  • تاری دید
  • دوبینی
  • افت فشار خون
  • تپش قلب

5. قرص هیدروکسی زین (Hydroxyzine)

قرص هیدروکسی زین برای حساسیت فصلی
قرص هیدروکسی زین برای حساسیت فصلی

قرص هیدروکسی‌زین یکی دیگر از قرص ضد حساسیت و خارش بدن است که به معرفی آن می پردازیم. این قرص در دسته آنتی هیستامین های خواب آور قرار می گیرد و برای درمان حساسیت های خارش پوست بدن استفاده می شود.

زمانی که هیستامین در بدن آزاد می شود، حساسیت های پوستی و خارش بدن و همچنین علائم دیگر در بدن بروز پیدا می کنند. برای استفاده از این قرص هیدروکسی زین حتماً از دستور پزشک برای مصرف پیروی کنید. با این قرص می توانید نسبت به درمان حساسیت پوستی خارش و قرمزی خود اقدام کنید.

 عوارض مصرف قرص هیدروکسی زین

مصرف این دارو ممکن است باعث سرگیجه، خواب آلودگی و تاری دید شود. خشکی دهان نیز از علائم مرتبط با مصرف این دارو است که با مصرف آدامس یا آبنبات بدون شکر می‌توان آن را کاهش داد. در طول مدت زمان درمان هیدروکسی زین ممکن است با مشکل دفع ادرار مواجه شوید.

جمع بندی برای قرص ضد حساسیت و خارش پوست

پس از مطالعه این مقاله دیگر نگران حساسیت های فصلی و خارش پوست بدنتان نباشید! با معرفی 5 قرص ضد حساسیت و خارش پوست می توانید حساسیت های خود را که ناشی از عوامل مختلفی است کاهش دهید. عوارض هر قرص را بیان کردیم که قبل از مصرف باید نسبت به قرص ضدحساسیت آشنا باشید و سپس اقدام به مصرف کنید.

به طور کلی در مورد حساسیت هایی که ممکن است آنها را تجربه کنید، صحبت کردیم و 5 قرص ضد خارش و حساسیت را معرفی کردیم که در صورت تجربه چنین علائمی، در سریع ترین زمان آنها را تسکین بخشید. شناخت دلایل بروز آلرژی یا حساسیت مرحله مهمی است که باید هر فرد نسبت به عواملی که حساسیت دارد، آشنا باشد تا روند بهبودی را سریع تر و راحت تر طی کند.

توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!

منبع:

https://www.medicalnewstoday.com/

4.4/5 - (73 امتیاز)

دکتر فارمو

دکتر فارمو مجموعه ای از متخصصان زیبایی و تندرستی، با سال ها تجربه‌ در زمینه های سلامت پوست و مو، رژیم درمانی، آرایشی و عمل‌های زیبایی است. ما به طور کامل با نیازهای مخاطبان خود آشنا هستیم و با به کارگیری علم روز، روش‌های مدرن و ابزارهای پیشرفته، به مراجعین خود کمک می‌کنیم تا بدنی سالم و ظاهری جذاب داشته باشند. هدف ما ایجاد آگاهی از طریق اطلاعات صحیح و بروز است تا ضمن فراهم آوردن تجربه‌ی مثبت و دلنشین، پرسش ها و چالش های شما را نیز رفع کنیم.

‫8 دیدگاه ها

  1. من قرص لوراتادین مصرف می کنم و به نظرم برای حساسیت فصلی خوبه
    مرسی از مقاله خوبتون

  2. سلام ممنونم از توضیحاتتون. واقعاً قرص ضدحساسیت باید تو هرخونه ای باشه

    1. سلام
      خیلی مفید و موثر برای خارش‌ های پوستی
      من از حساسیت پوستی ناشی از شیمیایی
      رنج زیادی می کشیدم قرص فکسوفنادین
      استفاده کردم موثر بود .
      تشکر فراوان از راهنمایی شما. 🌺🌹🖐🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا