امروزه ترندهای زیبایی و مد هر روز در حال تغییر است. بافت مو آفریقایی جز آن دسته از چیزهایی بوده که هیچوقت از مد نمیافتد. این بافت انواع متنوع و مختلفی داشته و تمام سلیقهها را پوشش میدهد.
رسیدگی به مو و آراستن آنیکی از مهمترین موارد در استیل فرد بوده و ممکن است شما از چند مدل محدود برای آرایش موهای خود استفاده کنید. این چند مورد میتواند بافت موی ساده، رها کردن موها و دماسبی بستن آن باشد. اما یکی از زیباترین بافتها که همیشه ترند باقی میماند و تنوع بالایی داشته بافت مو آفریقایی است. این بافت به بافت بوکسوری نیز معروف بوده که طرفداران بسیاری دارد. در ادامه با ما همراه باشید که بافت آفریقایی و انواع را مورد بررسی قرار دهیم.
نیم نگاهی به عناوین مطلب
تاریخچه بافت آفریقایی
بسیاری بر این عقیده هستند که پیدایش بافت مو به قاره آفریقا برمیگردد و از این قاره به تمام جهان منتقل شده است. قدمت بافت مو به 3500 سال قبل از میلاد مسیح میرسد. زنان در آن زمان برای بستن موهای خود آن را میبافتند و در طول زمان مدلهای مختلفی از آن ابداع میشد.
یکی از قبایل به نام هیمبا استفاده از بافت مو را برای اولینبار بهعنوان یک سنت رواج داد. بعد از آن قبیلههای دیگر نیز چنین آدابی مورد پسندشان بود و موهای خود را به شکلهای مختلفی میبافتند. این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که مدل موی بافته شده هر فردی نشان از شخصیت اجتماعی او را داشت. بعدها بهعنوان هنر خاص شناخته شد و مدلهای متنوعی که زیرمجموعه بافت مو آفریقایی بود ابداع شدند.
انواع بافت مو آفریقایی
بافت مو آفریقایی در نگاه اول بسیار سخت به نظر میرسد. اما هنگام یادگیری آن متوجه خواهید شد که بسیار آسان است. این بافت انواع مختلفی داشته و هر کدام از آنها زیباییهای خاص خود را دارند. در زیر به چند نوع از این بافتها اشاره خواهیم کرد:
- بافت آفریقایی کف سر
- بافت آفریقایی بغل سر
- بافت آفریقایی برجسته
- بافت موی آفریقایی میکی موس
- بافت آفریقایی با موی اضافه
- بافت موی دردلاک
- بافت موی مکزیکی یا چهلگیس
علاوه بر موارد بالا که با آن اشاره کردیم باید به این نکته توجه داشته باشید که بافت مو آفریقایی فقط مختص خانمها نیست؛ بلکه آقایان نیز میتوانند از این نوع بافت موی بسیار زیبا انجام دهند حتی اگر موهای کوتاهی داشته باشند. قبل از اینکه هر نوع بافت آفریقایی را شروع کنید باید حتماً موهای خود را تمیز بشویید و شانه بزنید تا گرهای در آن نباشد. موهای خود را کامل خشک کنید تا در هنگام انجام بافت در اثر کشیدن آسیبی به آن وارد نشود.
بافت آفریقایی کف سر:
در بافت مو آفریقایی کف سر قبل از شروع باید موها را کامل برس بکشید. بعد موها را از بالای سر یعنی از کف سر تا پایین جایی که رویش تمام میشود به دو نیم تقسیم کنید. برای اینکه این کار را دقیق انجام دهید از شانه دمباریک کمک بگیرید. سپس یک سمت از موها را که میخواهید ببافید انتخاب کرده و سمت دیگر را با کلیپس ببندید.
در مرحله بعد بهموازات فرقی که باز کردید یک فرق دیگر را جدا کرده و یک مستطیل طویل از فرق سر تا انتها ایجاد کنید. این خطوط هرچقدر در موازات یکدیگر باشند کار بافت تمیز و زیباتر خود را نشان میدهد. سپس از بالای مستطیل یک مربع کوچک را انتخاب کرده و موهای این قسمت را به سه دسته مساوی تقسیم کنید. به هر رشته از مویی که جدا کردهاید ژل یا واکس مو بزنید. سپس بافت ساده مو را شروع کنید.
بعد از انجام این کار یکرشته بسیار نازک مو را از زیر موهای بافت شده جدا کرده و به رشته موی وسط اضافه کنید. این کار را آنقدر تکرار کرده تا موی اضافی باقی نماند.
بافت آفریقایی بغل سر:
بافت مو آفریقایی بغل سر یکی از محبوبترین مدلهای بافت در بین دختران جوان بوده که در انواع مراسمها میتوان ظاهری شیک و زیبا به موها بدهد. برای این نوع بافت ابتدا سمتی که میخواهید بافت بزنید را انتخاب کرده و بعد قسمتی از موها را بهاندازهای که دوست دارید جدا کنید. سپس همانند بافت آفریقایی کف سر شروع به بافتن کنید.
بافت آفریقایی برجسته:
یکی دیگر از بافتهای بسیار محبوب بافت آفریقایی برجسته است که همانند بافت کف سر بوده؛ اما همانطور که از نامش پیداست برجسته خواهد بود. اگر بافت آفریقایی کف سر را بهخوبی یاد گرفته باشید انجام این بافت کار راحتی برایتان است. در این نوع بافت وقتی فرق سر را جدا و مستطیل و مربع را هم ایجاد کردید در ابتدا برای بافت ساده آن را برعکس انجام دهید.
رشته موی راست را زیر رشته موی وسط قرار داده و سپس رشته موی سمت را زیر هر دوی آنها و رشته موی وسط را زیررشته موی راست ببافید. در آخر موهای آزاد را از زیر اضافه و شروع به بافتن میکنید.
بافت مو آفریقایی میکی موس:
بافت مو آفریقایی میکی موس ترکیبی از بافت موی برجسته و کف سر است. باتوجهبه سلیقه شخصی خودتان میتوانید هر دو بخش را هرطور که دوست دارید ترکیب کنید. در نهایت بعد از اتمام هر دو بخش بقیه موها را ساده ببافید و همانند گوشهای میکی موس بالای سرد گرد کرده و با کش محکم ببندید.
بافت مو آفریقایی دردلاک:
با دیدن مدل بافت مو آفریقایی دردلاک متعجب خواهید شد و برایتان علامت سؤال میشود که چگونه موها به این شکل درمیآیند. این مدل در واقع انبوهی از موهای طنابی شکل بوده که درهمپیچیده شده و ظاهری عجیب و درعینحال جذابی دارد. در این نوع بافت نیز باید موها را به دو بخش تقسیم کرده و موها باید حدود 2 الی 3 سانت باید ریشه فاصله داشته باشند. در این مرحله موها را پوش دهید و آنقدر این کار را تکرار کنید تا به نوک موها برسید.
سپس دسته موهایی که پوش دادید را حسابی بپیچانید تا کامل درهمتنیده شوند و بعد موها را بین دو کف دست بسایید تا خوب به یکدیگر پیچ بخورند. روی همه موهای سر این کار را انجام دهید و در نهایت چندین دردلاک زیبا را به وجود خواهید آورد.
جمعبندی
بافت مو آفریقایی همانطور که میدانید دارای تاریخچه بسیار طولانی بوده و در طول سالیان تنوع بسیار زیادی پیدا کرده است. در این مطلب سعی کردیم به برخی از انواع این بافتها و نوع انجامدادن آنها اشاره کنیم امیدواریم با خواندن آن بتوانید بهراحتی این نوع بافتها را یاد بگیرید.