مجله مراقبت از موآرایش مو

ابریشم سازی مو

ابریشم سازی مو روشی می‌باشد که در آن موها به صورت دائمی صاف و لخت می‌شود که این روش همراه با کراتین یا به تنهایی بر روی موها انجام می‌گیرد. این روش معمولاً بر روی ساقه مو انجام می‌شود. در این روش کراتین بر پایه ابریشم، روغن‌های گیاهی که جنبه درمانی دارند و مواد پروتئینی به کار برده‌ می‌شود. به کاربردن سشوار و اتو مو باعث آسیب‌های زیادی به ساختار مو می‌گردد. به همین خاطر صافی دائم مو که با کراتین بوتاکس و ابریشم‌ سازی انجام می‌گیرد بهترین جایگزین برای آنها خواهد بود.

ابریشم سازی مو چیست؟

ابریشم سازی یک روش مدرن و جدید برای احیا و صاف کردن مو می‌باشد. در این روش موهای‌سوخته و خشک و موهایی که  مجعد و کم آب هستند احیا می‌گردند. در واقع این روش به منظور از بین بردن پف و فر بودن مو انجام می‌گیرد. این روش علاوه بر احیا باعث صاف شدن مو نیز می‌شود. این عمل باعث می‌شود تا ساقه مو احیا گردد و باعث درمان آسیب‌هایی مثل سوختگی و موخوره و کشسانی مو می‌گردد. معمولاً ابریشم سازی قرنطینه ندارد و پس از شستن موها با باد سشوار و بدون استفاده از اتو مو خشک می‌گردد.

ابریشم سازی مو برای چه افرادی مناسب است؟

ابریشم سازی برای افرادی است که موهای سالم دارند اما بصورت ژنتیکی این موها خشک و خشن می‌باشد. همچنین افرادی که موهای سالم فر یا مجعد دارند می‌توانند با این روش موهای خود را صاف کنند. افرادی که از رنگ مو یا دکلره زیاد استفاده‌ می‌کنند و دچار خشکی مو شده‌اند نیز می‌توانند از این روش استفاده‌ کنند. بنابراین اگر دارای موهای آسیب‌دیده می‌باشید بهتر است نخست موهای خود را کراتین کنید و سپس بر روی موهای احیاشده ابریشم سازی انجام دهید. در واقع ابریشم سازی باعث لخت و صاف شدن موها می‌شود و تا زمانی که ریشه‌ها دوباره رشد کنند موها به همان حالت باقی می‌ماند. بنابراین باید بدانید که ابریشم سازی فقط بر روی موهای سالم انجام می‌گیرد و بر روی موهای آسیب‌دیده انجام پذیر نیست.

تفاوت های کراتین درمانی و ابریشم سازی مو

مراحل انجام ابریشم سازی مو

در واقع ابریشم سازی یک روش مکمل می‌باشد که پس از انجام کراتین بر روی موها برای احیا و صافی انجام می‌گیرد. اما بین این دو روش تفاوت‌هایی وجود دارد که در زیر به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم.

  1. هدف اصلی از انجام کراتین درمانی بر روی موها احیای موهای آسیب‌دیده می‌باشد و در کنار آن تا حدی صافی نیز انجام می‌گیرد. اما روش ابریشم سازی فقط روی موهای سالم انجام می‌گیرد و هدف آن صاف کردن مو می‌باشد و هیچ نقشی در احیا کردن مو ندارد.
  2. پس از گذشت مدت زمان ۶ ماه موهای کراتین‌شده نیاز به تمدید مجدد دارد اما ابریشم سازی دائمی می‌باشد و تا زمان رشد ریشه مو صافی خود را حفظ می‌کند.
  3. موهایی که کراتین درمانی بر روی آنها انجام گرفته‌است به کمک سشوار و یا اتو مو می‌تواند به صورت فر یا حالت دار در بیاید اما موهای ابریشم سازی‌شده همیشه صاف و لخت است و حالت پذیری ندارد.
  4. بر روی موهای کراتین‌شده می‌توان بعد از گذشت ۱۵ روز رنگ و دکلره انجام داد اما پس از ابریشم سازی تاکید می‌شود که موها رنگ و دکلره نشود.
  5. موهای کراتینه بعد از هر بار حمام بهتر است که با حرارت سشوار خشک شوند تا ذرات کراتین فعال شود اما در موهای ابریشم سازی‌شده نیازی به انجام این عمل نیست.
  6. برای انجام کراتین با کمک حرارت زیاد کراتین در بافت مو تثبیت خواهد شد اما در ابریشم سازی این عمل انجام نمی‌گیرد.
  7. در کراتین درمانی از موادی استفاده می‌شود که پروتئین کراتین در آن وجود دارد اما در ابریشم سازی مواد بر پایه کراتین سیلک می‌باشد.

مراحل انجام ابریشم سازی مو

برای اینکه در هنگام ابریشم سازی به موها آسیبی وارد نشود معمولاً از دوز مناسب استفاده می‌شود. افرادی که موهای آسیب‌دیده دارند باید کراتین درمانی و ابریشم سازی را توأماً انجام دهند. همچنین این عمل باید توسط یک فرد ماهر و متخصص در اینکار انجام شود. مراحل انجام ابریشم سازی عبارت است از:

  1. شستن موها؛ زیرا برای انجام ابریشم سازی موها باید تمیز باشد.هرگونه چربی یا لایه بر روی مو مانع انجام ابریشم سازی بصورت صحیح می‌شود.
  2. به کاربردن مواد کراتین سیلک بر روی موها که شامل روغن‌های گیاهی مثل آووکادو، روغن نارگیل، نرم کننده و ویتامین E می‌باشد.
  3. مواد بر روی موها خشک می‌شود و سپس شسته می‌شود. در نتیجه محصول نهایی موهایی صاف و لخت مانند ابریشم می‌باشد

دلایل انجام ابریشم سازی مو

مراقبت‌های لازم پس از ابریشم سازی مو

  1. پس از ابریشم سازی بهتر است موها تا ۳ روز شسته نشود و بعد از آن به صورت صحیح شستشو داده‌ شود.
  2. در هنگام شستشوی موها بهتر است از شامپوی فری سولفات استفاده‌ کنید و ماسک موی فاقد سولفات نیز فراموش نشود.
  3. برای سالم نگه‌ داشتن موها قبل از خشک شدن موها از شانه‌ کردن آن خودداری کنید.
  4. برای شستشوی موهای ابریشم سازی‌شده بهتر است از آب ولرم استفاده کنید.
  5. در هنگام خشک کردن مو به جای حوله از یک پارچه نخی استفاده کرده تا کوتیکول مو از بین نرود.
  6. روبالشی نخی، کتان و پنبه موها را خشک می‌کنند در نتیجه برای جلوگیری از این عمل بهترین کار بکار بردن روبالشی ساتن می‌باشد.

دلایل انجام ابریشم سازی مو

  • از بین بردن پف و وز و خشکی مو که جنبه ژنتیکی دارد
  • ترمیم موهای آسیب‌دیده از سشوار اتو مو و دکلره
  • صافی دائمی مو و لخت کردن آن برای مدت زمان طولانی
  • براق و درخشان نمودن مو و ایجاد حالت  در موها
  • در هوای گرم و مرطوب و شرجی معمولاً موها از فرم اولیه خود خارج می‌شود که با ابریشم سازی می‌توان برای مدت ۴ تا ۶ ماه حالت اولیه و صافی مو را در این هوا حفظ کرد.

ابریشم سازی مو برای چه کسانی مفید است؟

  • داشتن موهای صاف و زیبا و خوش حالت آرزوی اغلب بانوان می‌باشد. اکثر افراد برای اینکه موهای خود را صاف و لخت کنند از سشوار و اتو مو که بسیار آسیب‌ رسان است استفاده می‌کنند و در نتیجه ساختار پروتئین مو دچار آسیب‌شده و کاملاً ساقه مو از حالت اولیه خود خارج می‌شود. ابریشم سازی برای افرادی که به صورت ژنتیکی دارای موهای فر و خشک می‌باشند لازم است. همچنین برای افرادی که در اثر دکلره و رنگ کردن موهای آنها دچار آسیب‌شده است که می‌توانند با ابریشم سازی موهای لخت و براق داشته باشند.

ماندگاری ابریشم سازی مو

ماندگاری ابریشم سازی به نحوه مراقبت و نگهداری مو وابسته است این روش معمولاً بین ۴ تا ۶ ماه ماندگاری دارد و بهتر است پس از ابریشم سازی موها ویتامینه گردد.

هزینه ابریشم سازی مو چقدر است؟

هزینه ابریشم سازی به قد، حجم مو و میزان آسیب مو بستگی دارد. همچنین نوع و برند موادی که در این عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد و تخصص آرایشگری که این کار را انجام می‌دهد نیز در هزینه ابریشم سازی بسیار تاثیرگذار است. با این حال در برخی از منابع، هزینه ابریشم سازی عددی بین 500 هزار تومان تا 7 میلیون تومان عنوان شده است.

سخن پایانی

ابریشم سازی روشی مدرن می‌باشد که طرفداران بسیاری پیدا کرده است. تفاوت این روش با کراتین درمانی این است که در این روش معمولاً برخلاف کراتین مواد برپایه کراتین سیلک می‌باشد. همچنین از روغن‌های گیاهی متفاوت و ویتامین e برای براق کردن و ابریشمی نمودن موها استفاده می‌شود. ابریشم سازی برخلاف کراتین درمانی بر روی موهای سالم که به صورت خشک  و مجعد هستند انجام می‌گیرد و هدف آن ایجاد موهایی لخت و صاف می‌باشد که مدت زمان طولانی تا رشد ریشه‌ها باقی می‌ماند.

معمولاً این روش بعد از طی مراحل درمانی مو انجام می‌گیرد. پس از انجام ابریشم سازی برای اینکه بتوانید ماندگاری آن را بر روی موهای خود بیشتر کنید بهتر است از شامپوهای فری سولفات و ماسک‌های مخصوص استفاده کنید. همچنین موهای خود را هرگز با آب داغ نشویید. معمولا در کراتین درمانی از اتو موی داغ با حرارت بالا برای فعال کردن کراتین در تارهای مو استفاده می‌شود اما در ابریشم سازی این کار انجام نمی‌گیرد. در واقع هدف از کراتین درمانی احیا و ترمیم مو می‌باشد اما ابریشم سازی تنها برای صاف کردن و لخت کردن مو به کار می‌رود.

توجه: این مطلب یک توصیه پزشکی یا دارویی نیست!

4/5 - (2 امتیاز)

دکتر فارمو

دکتر فارمو مجموعه ای از متخصصان زیبایی و تندرستی، با سال ها تجربه‌ در زمینه های سلامت پوست و مو، رژیم درمانی، آرایشی و عمل‌های زیبایی است. ما به طور کامل با نیازهای مخاطبان خود آشنا هستیم و با به کارگیری علم روز، روش‌های مدرن و ابزارهای پیشرفته، به مراجعین خود کمک می‌کنیم تا بدنی سالم و ظاهری جذاب داشته باشند. هدف ما ایجاد آگاهی از طریق اطلاعات صحیح و بروز است تا ضمن فراهم آوردن تجربه‌ی مثبت و دلنشین، پرسش ها و چالش های شما را نیز رفع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا