مراقبت از پوست

میکرونیدلینگ

انواع میکرونیدلینگ و مزایا و عوارض آن چیست؟

به‌ دست‌آوردن پوستی شفاف و زیبا آرزوی هر شخصی است و این خواسته در هر سنی دیده‌ می‌شود. این روزها شاهد این موضوع هستیم که‌ تعداد زیادی از افراد در پی امتحان متدهای گوناگون برای نوسازی پوست‌می‌باشند. متخصصین پوست روش‌های بسیاری را برای برطرف‌کردن اسکار و لک از قدیم تا به امروز بکار برده‌اند که میکرونیدلینگ یکی از آنها است. میکرونیدلینگ در واقع یک متد جدید برای نوسازی پوست می‌باشد. مصریان در گذشته   متدی مانند میکرونیدلینگ را برای نوسازی پوست بکار می‌بردند.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردی دارد؟
میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

میکرونیدلینگ یک شگرد جدید برای درمان جای جوش و زخم می‌باشد. Micro به معنی (کوچک) و needle به معنی (سوزن) می‌باشد. در این متد با کمک سوزن‌های بسیار ریز که بر روی یک ابزار غلطک مانند قرار دارد روزنه‌های بسیار ریزی بر روی پوست ایجاد می‌کنند. در اثر آسیبی که به پوست بخاطر این کار وارد می‌شود کلاژن سازی فعال می‌گردد و پوست برای درمان این آسیب شروع به انجام ترمیم و ساخت کلاژن می‌کند. این امر باعث ایجاد پوستی شفاف تر و تازه تر می‌شود.

در این روش می‌توان بسیاری از اسکارهای ایجاد‌شده را درمان کرد. این متد‌ درمانی تهاجمی‌ نیست و شباهت بکار مصریان در دوران قدیم دارد که از ماسکهای سنگ مرمر برای از بین‌بردن سلول‌های مرده پوست استفاده و مسیر نوسازی دوباره را برای پوست فراهم می‌نمودند. این روش باعث درخشان شدن پوست می‌شود و همچنین کلاژن سازی را در پوست فعال می‌کند. فعال شدن کلاژن در پوست باعث جوان تر شدن پوست خواهد شد.

انواع میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ انواع مختلفی دارد که در زیر به مواردی از آن می‌پردازیم.

درمارولر

وسیله‌ای دستی می‌باشد که با کمک نیدل‌های بسیار ریز غلطک مانند روی پوست حرکت کرده و خراش‌های کوچک بر روی آن به وجود می‌آورد.

درماپن

دستگاهی الکترونیکی مانند قلم می‌باشد و زمانی که روشن شود نیدل‌ها پشت سرهم به بالا و پایین حرکت کرده و ضربه‌های زیادی به پوست وارد می‌کنند.

آراف میکرونیدلینگ

در این دستگاه پالس‌های حرارتی جایگزین نیدل می‌شود. امروزه این روش کاربرد زیادی برای نوسازی پوست دارد.

میکرونیدلینگ مخصوص چه کسانی است؟

میکرونیدلینگ مخصوص چه کسانی است؟
میکرونیدلینگ مخصوص چه کسانی است؟

این روش برای بیشتر افرادی که دارای مشکلات پوستی هستند مفید است، اما افرادی که پوست‌های حساس دارند باید قبل از انجام این عمل با پزشک خود مشورت کنند.

کاندیداهای خوب میکرونیدلینگ عبارتند از:

  1. افرادی که وضعیت سلامتی عمومی آنها خوب است.
  2. کم‌ترین سن برای اینکار باید ۲۰ سال باشد. در واقع این عمل برای افراد پیر و مسن مناسب نیست زیرا کلاژن سازی در پوست آنها متوقف شده‌است و همچنین برای کودکان و نوجوانان هم روش مناسبی نخواهد بود زیرا پوست آنها خود به خود در حال نوسازی و جوان سازی است.
  3. افرادی که قصد ترمیم مشکلات پوستی مثل اسکار‌ها و لکه‌ها را دارند برای این کار مناسب هستند. زیرا با انجام این روش سلول‌های نو و جوان ایجاد‌ می‌شود و این سلول‌ها جای سلول‌های پیر و فرسوده را‌ می‌گیرند. انجام میکرونیدلینگ همراه با رعایت روتین پوستی درخشش خاصی را بر روی پوست شما ایجاد می‌کند.
  4. افرادی که پوست شل و افتاده‌ای دارند می‌توانند از میکرونیدلینگ برای سفت کردن پوست خود استفاده کنند. این روش بدن را وادار به تولید الاستین که پروتئین ضروری برای محکم نگه داشتن پوست می‌باشد، خواهد کرد. همچنین اگر صورتی لاغر دارید به کمک میکرونیدلینگ می‌توانید در قسمت گونه حجم دهی انجام دهید.
  5. برای درمان مشکلات کشش و ترک در بدن نیز از میکرونیدلینگ استفاده می‌شود. این کشش‌ها می‌تواند در قسمتهای دست‌ها و پاها و بازوها وجود داشته‌باشد. در واقع میکرونیدلینگ با بهم‌ریختن الیاف به وجود آورنده اسکار ترک‌ها را درمان می‌کند.

کاربردهای میکرونیدلینگ

امروزه میکرونیدلینگ برای برطرف کردن مشکلات پوستی و نوسازی پوست کاربرد فراوانی دارد.در زیر به چند مورد از کاربرد های آن اشاره می‌کنیم.

انواع کاربردهای میکرونیدلینگ
انواع کاربردهای میکرونیدلینگ

از بین‌بردن چین و چروک و جوان سازی

مهم‌ترین کارهایی که میکرونیدلینگ انجام می‌دهد از بین‌بردن چین و چروک پوست می‌باشد با گذشت زمان کلاژن سازی پوست کم می‌شود و چین وچروک‌ها بر روی پوست نمایان می‌گردد این متد باعث تحریک کلاژن سازی و الاستین در پوست می‌شود.

درمان جای جوش

برای درمان جای جوش از این روش استفاده می‌شود. در این روش سوراخ‌های ریزی بر روی پوست به وجود می‌آید که پس از مدتی ترمیم خواهد شد و این روش باعث از بین رفتن اسکار نیز می‌شود.

کم شدن ترک‌های بارداری

پوست جوان و تازه دارای خاصیت ارتجاعی می‌باشد اما با بالا رفتن سن این خاصیت پوست کم می‌شود. همچنین در اثر حاملگی و لاغری نیز الاستیسیته پوست کاهش می‌یابد. با کمک این روش می‌توان تا حدودی این وضعیت را درمان کرد.

کوچک کردن منافذ پوست

معمولاً منافذ باز باعث بهم ریختن ساختار و شکل ظاهری پوست می‌شوند و هنگام میکاپ با مواد آرایشی مانند کرم پودر و پنکک صاف و یکدست روی پوست شما نمی‌نشیند.اگر بر روی پوست خود منافذ باز دارید میکرونیدلینگ می‌تواند این منافذ را کوچک تر کند.

چه افرادی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟

این متد برخلاف بوتاکس، یک عمل درمانی ایمن و غیر تهاجمی است، اما با این وجود به کار بردن میکرونیدلینگ برای بعضی از افراد مناسب نیست در اینجا به چند مورد اشاره خواهیم کرد.

  • اشخاصی که دارای زخم در پوست هستند.
  • افرادی که حساسیت‌های پوستی بالایی دارند.
  • افراد هموفیلی
  • افرادی که دیابت دارند نمی‌توانند از میکرونیدلینگ استفاده کنند.
  • در صورت استفاده از داروهای ضد انعقاد میکرونیدلینگ برای شما مناسب نیست.
  • افرادی که دارای عفونت‌های پوستی هستند.
  •  اگر ویتامین A استفاده می‌کنید فرد مناسبی برای انجام میکرونیدلینگ نیستید.

مراقبت‌های قبل از میکرونیدلینگ

  • استفاده از رتینول و دیگر داروها که باعث ایجاد حساسیت در نور خورشید می‌شوند به مدت ۳ تا ۵ روز ممنوع است.
  • دو هفته قبل از انجام این عمل برای برنزه کردن و سایر موارد در معرض آفتاب قرار نگیرید.
  • موی نواحی که میکرونیدلینگ در آن انجام می‌گیرد را شیو کنید.
  • پزشک شما شاید خوردن بعضی از داروها را مثل داروهایی که برای برطرف کردن آکنه به‌کار برده می‌شود ممنوع کند.

مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ

  • در این متد در اثر وارد شدن سوزن‌ها به پوست امکان ایجاد التهاب و کبودی وجود دارد، بنابراین برای برطرف شدن این آثار باید مراقبت‌های زیر را انجام دهید.
  • از میوه هایی که باعث ترمیم زخم می‌شود استفاده کنید
  • داروهای ضد التهاب به کار نبرید
  • پرهیز از کارهایی که موجب عرق کردن می‌شود
  • زدن ضدآفتاب‌های حاوی زینک
  • به نواحی ملتهب و زخم دست نزنید
  • مواد اسیدی به پوست خود نزنید

    مزایای میکرونیدلینگ

  • نوسازی پوست و تحریک کلاژن
  • ترمیم پوست و درمان جای زخم ها
  • روشن کننده پوست
  • امکان بکار بردن آن در قسمت‌های حساس
  • به صرفه بودن هزینه نسبت به سایر روشها
  • قابل استفاده برای هر رنگ پوستی
  • عوارض میکرونیدلینگ
  • به وجود آمدن التهاب و قرمزی در ناحیه مورد نظر
  • به وجود آمدن حساسیت‌های پوستی
  • تیره شدن پوست به خاطر فشار‌های نامناسب

میزان ماندگاری میکرونیدلینگ

میزان ماندگاری میکرونیدلینگ
میزان ماندگاری میکرونیدلینگ

میزان ماندگاری این روش به رعایت نکات و مراقبت‌های لازم بعد از انجام این متد وابسته‌است. همچنین عواملی مانند بالا رفتن سن و نوع تغذیه و روش‌های زندگی شما تاثیر زیادی در میزان ماندگاری میکرونیدلینگ دارد. بکار بردن  کوکتل‌های مزوتراپی ماندگاری این عمل را بیشتر می‌کند. عواملی مانند نوع اسکار و جنس پوست شما هم در میزان ماندگاری این روش موثر است. با تغذیه درست و استفاده از آب فراوان می‌توانید میزان دوام و ماندگاری این متد را بیشتر کنید.

سخن پایانی

بر خلاف روش هایی مثل  انواع عمل صورت، بوتاکس و لیفت صورت وجراحی پلک که در واقع به نوعی تهاجمی هستند، میکرونیدلینگ یک متد نوین غیر تهاجمی به حساب می آید که در آن به وسیله نیدل‌های ریز لایه‌های مرده پوست حذف می‌شود و نوسازی و جوانسازی پوست انجام می‌گیرد.

این روش برای همه نوع پوستی مناسب است و فقط افرادی که دارای حساسیت پوستی و آلرژی و بیماریهای پوستی خاص هستند، کیس‌های مناسبی برای درمان نیستند. از این روش می‌توان برای رفع عیوب پوستی مانند لک و جای زخم و همچنین به تاخیر انداختن پیری پوست استفاده کرد.

4.6/5 - (5 امتیاز)

دکتر فارمو

دکتر فارمو مجموعه ای از متخصصان زیبایی و تندرستی، با سال ها تجربه‌ در زمینه های سلامت پوست و مو، رژیم درمانی، آرایشی و عمل‌های زیبایی است. ما به طور کامل با نیازهای مخاطبان خود آشنا هستیم و با به کارگیری علم روز، روش‌های مدرن و ابزارهای پیشرفته، به مراجعین خود کمک می‌کنیم تا بدنی سالم و ظاهری جذاب داشته باشند. هدف ما ایجاد آگاهی از طریق اطلاعات صحیح و بروز است تا ضمن فراهم آوردن تجربه‌ی مثبت و دلنشین، پرسش ها و چالش های شما را نیز رفع کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا